Kitty van Zanten – Jippie naar Duitsland!

Het slimme rugzakje Jippie neemt kinderen mee op reis naar Duitsland en vertelt wat er onderweg te zien en te doen is. Informatie over het land komt op een speelse manier aan bod. En dankzij devele spelletjes en voorbeeldzinnen in een vreemde taal voelen kinderen zich snel thuis in het buitenland. Met meer dan 200 toeristische tips die juist voor kinderen erg leuk zijn.

Boekinformatie
Schrijver: Kitty van Zanten
Titel: Jippie naar Duitsland!
Uitgeverij: Kosmos
Jaartal: 2014
Bladzijden: 128
Illustrator: Mireille Spaas
Genre: informatief/non-fictie
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris, bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Het rugzakje Jippie houdt van reizen en neemt je graag mee. In deze reisgids reist hij door het land van onze oosterburen: Duitsland. Onderweg vertelt hij je van alles over het land. Zo leer je Duitsland supergoed kennen voor je vakantie of voor je spreekbeurt.
In Jippie naar Duitsland! lees je allerlei spannende gebeurtenissen die nog echt gebeurd zijn ook. Met de Duitse zinnetjes leg je makkelijk contact met Duitse kinderen. Hartstikke leuk natuurlijk, want net als jij houden Duitse kinderen veel van spelen. Voetballen bijvoorbeeld of tikkertje, maar ja, hoe zeg je dat in het Duits? Jippie naar Duitsland! vertelt het je. En ook andere dingen die niet in de reisgids van je ouders staan. Bijvoorbeeld hoe je valse vrienden herkent…
Er staan ook veel spelletjes en woordraadsels in de gids. Die zijn vaak hartstikke grappig. Niet alleen mensentaal, ook dieren-Duits komt aan bod. Wist jij bijvoorbeeld dat een Duitse hond alles cool vindt en de hele dag Wauw! roept?
Het staat allemaal in Jippie naar Duitsland!

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Nee
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?
Ik heb het boek doorgebladerd om een indruk van het boek te krijgen
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, leuk, informatief
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
De plaatjes laten van alles zien dat Duits is

illustratie uit Kitty van Zanten - Jippie naar Duitsland!

Wat vind je leuk aan het boek?
Er staat veel informatie over Duitsland in dit boek, zoals de geschiedenis van het land, sprookjes uit Duitsland, uitleg over het leven (en school)
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Er wordt weinig toeristische informatie genoemd. Per deelstaat worden wel leuke dingen genoemd, maar er wordt alleen maar verteld hoe het heet. Je moet zelf uitzoeken wat het adres is, openingstijden enz.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Er zijn ook boeken over andere landen (Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje)
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen vanaf 10 jaar die zich willen voorbereiden op hun vakantie

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie