Op donderdag 21 april was er bij uitgeverij Clavis in Hasselt een event met Ransom Riggs. Ik kreeg een uitnodiging van de uitgeverij om hier bij aanwezig te zijn. Het thema voor de avond was ‘jaren 40’, daarom had ik een vrolijk gebloemd jurkje aan. En ik had natuurlijk mijn boeken van Ransom Riggs bij me om ze te laten signeren.

ranson riggs-1

ransom riggs-2

Iedereen werd verwelkomd door een ‘peculiar’ man. Hij deed zich voor als beveiliger en controleerde of je op de lijst stond. De rest van de avond liep hij rond en vertelde mensen dat ze netter in de rij moesten gaan staan. Op de foto hieronder zie je hem terwijl hij in een houten ladder klimt. Hij zorgde voor een vrolijke noot.

ransom riggs-4

Het evenement was in de abdij van Herkenrode. Uitgeverij Clavis zit in een gedeelte van dit gebouw. Bij binnenkomst stond je direct in de winkel. Hier waren alle boeken van de uitgeverij te koop. Het evenement was op de bovenverdieping. Er stond een bandje te spelen.

ransom riggs-3 Er waren alcoholvrije cocktails te koop en die van mij was erg lekker. Ik vond het jammer dat er geen feestelijke gebakjes waren.   ransom riggs-6

De avond begon met een erg leuk interview met Ransom Riggs. Ik weet helaas niet meer hoe de interviewer heet, maar ze deed het ontzettend leuk. En Ransom is een erg enthousiaste man. Hij vertelde over de inspiratie voor zijn boeken, de verfilming van het eerste deel (“De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine”) en nog veel meer. ransom riggs-5

Halverwege het interview was er een pauze waarin je ook je boeken kon laten signeren.

ransom riggs-7

ransom riggs-10

Er was ook een fotohoek waar je polaroidfoto’s kon laten maken. Hieronder zie je de vrolijke polaroids waar ik op sta met Christine Charliers, Erwin Claes, Li Lefébure, Peter Nys, Margot Senden, Ruth Wielockx (allemaal schrijvers bij uitgeverij Clavis) en Femke Nell (werkt bij uitgeverij Clavis). Ik vond het erg leuk om jullie vanavond allemaal ontmoet te hebben 🙂

ransom riggs-9

Na afloop van het evenement kreeg iedereen een goodiebag mee.

ransom riggs-8

Ik vond het erg leuk dat ik bij deze avond aanwezig mocht zijn. Mijn dank aan Femke (voor de uitnodiging), Kelly (voor het mee mogen rijden) en alle andere mensen die ik heb ontmoet (voor de gezelligheid).

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt, behalve natuurlijk de foto waar ik zelf op sta

Bewaren

Bewaren