Jim Smith – Ik ben (g)een sukkel

Jim Smith – Ik ben (g)een sukkel

Ik vond het nooit erg dat mijn naam Simon Sukkel is, maar sinds de dag dat Jonas Jonasovski bij me op school zit, verpest hij er mijn hele leven mee. Ik ga er alles aan doen om opnieuw de coolste jongen van mijn school te worden en wraak te nemen op die vreselijke Jonas!

Informatie over het boek
Schrijver: Jim Smith
Titel: Ik ben (g)een sukkel
Uitgeverij: Deltas
Jaartal: 2013
Bladzijden: 238
Illustrator: Jim Smith
Vertaler: Kitty Polderman
Genre: school
Leeftijd: 10+
Wil je meer informatie weten over dit boek (bv. of er een film van is) en de andere recensies lezen? Klik dan op de oranje knop

Meer recensies over dit boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, om mijn zoon te stimuleren om te lezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Plaatjes vormen een belangrijk deel van dit boek. Het is een “graphic novel”. De plaatjes zijn leuk maar niet van een superhoog niveau.
Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een leuk boek. Ik heb het gekocht om mijn zoon te stimuleren zelfstandig te lezen. Dat is goed gelukt. Hij had het binnen een week uit. Zelf had ik het misschien wel binnen een uur uit kunnen hebben maar ik heb in zijn tempo meegelezen. Zoals gezegd vormen de illustraties een belangrijk onderdeel van het boek. Mijn zoon vond het een heel leuk boek. Er staan allerlei melige grappen in die hij erg kon waarderen. Ik vind het zelf ook een leuk boek maar niet zo leuk als mijn zoon. Ik heb wel leukere “graphic novels” gelezen zoals “kapitein onderbroek” van Dav Pilkey bijvoorbeeld.
Wat vind je niet leuk aan het boek?

Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Ik denk dat vooral jongens rond de 8 jaar dit boek zullen waarderen.

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Responses

 1. Mathilde / ikvindlezenleuk

  Dat kan via de bibliotheek. Je kunt totdat je 18 jaar bent een gratis abonnement aanvragen bij de bieb. Veel leesplezier!

 2. Tessa

  Ik ben (g)een sukkel heeft mij echt geholpen met mijn leven want op mijn eerste school werd ik de hele tijd gepest ze zeiden bijvoorbeeld dat ik lelijk was en dat ik nutteloos was dat is niks kon nu ben ik 10 jaar en ik werd gepest toen ik 7 was.
  En het boek heeft mij eigenlijk een beetje terug genomen naar mijn belevenissen en nu mijn oma in de kerst vakantie dood is gegaan aan darmkanker ben ik heel verdrietig geweest en heb ik het boek nog eens gelezen en het trooste me weer een beetje en ik zit nu al op een andere school en daar voel ik me nu fijn en veilig dus als je dit boek gaat lezen denk dan aan hoe het boek je kan helpen.

 3. Mathilde / ikvindlezenleuk

  Wat vervelend, Tessa, dat je oma pas is overleden. Sterkte. Ook is het niet leuk dat je gepest bent. Wel fijn dat dit boek je geholpen heeft. Ik wens je nog heel veel mooie boeken toe!

Geef een reactie