Jim Smith – Ik ben (g)een sukkel (1e recensie)

Ik vond het nooit erg dat mijn naam Simon Sukkel is, maar sinds de dag dat Jonas Jonasovski bij me op school zit, verpest hij er mijn hele leven mee. Ik ga er alles aan doen om opnieuw de coolste jongen van mijn school te worden en wraak te nemen op die vreselijke Jonas!

Boekinformatie
Schrijver: Jim Smith
Titel: Ik ben (g)een sukkel
Uitgeverij: Deltas
Jaartal: 2013
Bladzijden: 238
Illustrator: Jim Smith
Vertaler: Kitty Polderman
ISBN: 9789044734546
Genre: school
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via deze pagina en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op deze pagina. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of België.

Klik hier voor meer informatie over dit boek én alle recensies

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, om mijn zoon te stimuleren om te lezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Plaatjes vormen een belangrijk deel van dit boek. Het is een “graphic novel”. De plaatjes zijn leuk maar niet van een superhoog niveau.
Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een leuk boek. Ik heb het gekocht om mijn zoon te stimuleren zelfstandig te lezen. Dat is goed gelukt. Hij had het binnen een week uit. Zelf had ik het misschien wel binnen een uur uit kunnen hebben maar ik heb in zijn tempo meegelezen. Zoals gezegd vormen de illustraties een belangrijk onderdeel van het boek. Mijn zoon vond het een heel leuk boek. Er staan allerlei melige grappen in die hij erg kon waarderen. Ik vind het zelf ook een leuk boek maar niet zo leuk als mijn zoon. Ik heb wel leukere “graphic novels” gelezen zoals “kapitein onderbroek” van Dav Pilkey bijvoorbeeld.
Wat vind je niet leuk aan het boek?

Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Ik denk dat vooral jongens rond de 8 jaar dit boek zullen waarderen.

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de website van Jeugdbibliotheek
Op de websites Lezen voor de lijst, scholieren.com en Leesadviezen vind je meer informatie over boeken die je voor je lijst mag lezen.