Joany Buenen – Net als jij

Joany Buenen – Net als jij

Jessie is verhuisd. Ze begint vol goede moed op haar nieuwe school. maar nieuwe vriendschappen sluiten gaat minder gemakkelijk dan ze had gedacht. Gelukkig kan ze met superster Valentina in haar oortjes de hele wereld aan. Als Valentina naar Nederland komt voor een optreden, moet en zal Jessie gaan. Haar ouders vinden haar te jong voor een concert in Ziggo Dome. Stieken gaat Jessie toch. Wat kan er nou helemaal misgaan?

Informatie over het boek
Schrijver: Joany Buenen
Titel: Net als jij
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 2016
Bladzijden: 128
Leeftijd: 10+
Wil je meer informatie weten over dit boek (bv. of er een film van is) en de andere recensies lezen? Klik dan op de oranje knop

Meer recensies over dit boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, ik kreeg het als recensie-exemplaar toegestuurd
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, interessant, kort, leuk, realistisch, spannend, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de uitgeverij
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Er zitten geen plaatjes in het boek, maar het verhaal is wel mooi vormgegeven, met een soort bloemetjesbehang op een aantal pagina’s.
Wat vind je leuk aan het boek?
Het boek is eigentijds. Het kan zo met iemand uit jouw klas gebeuren, of misschien wel met jou eigen leven. Ik vond het leuk dat de ouders van Jessie veel begripvoller zijn dan je verwacht. Er valt uiteindelijk overal over te praten. Ik vind het ook leuk dat Jessie geen opgever is, ze zoekt oplossingen en is heel vindingrijk.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Yfke is geen leuk personage, ze zet de hele klas op tegen Jessie. Ook vind ik het jammer dat Jessie’s ouders in eerste instantie alleen maar met Jill bezig zijn, Jessie jongere zusje. Ook als Jessie iets wil vertellen, zin in pizza heeft, of simpelweg aandacht wil, is het altijd Jill die de aandacht opeist en krijgt. Gelukkig begrijpen de ouders dat uiteindelijk wel en uiteindelijk leert iedereen wel iets van zichzelf in dit boek.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee hoor, ik hoef niemand te ontmoeten.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is leuk om zelf te lezen en leest erg vlot. Je kan er ook iets van leren, bijvoorbeeld dat je altijd jezelf moet blijven en dat je best hulp mag vragen als het echt niet meer lukt in je eentje. Bijvoorbeeld als de gehele klas tegen je opgezet wordt. Ook leert het boek je dat als je volhoudt je ook je dromen na kunt jagen, maar dan ook de gevolgen moet inzien als het verkeerd afloopt. Dat vindingrijkheid je erg ver brengt en je rustig moet blijven als alles in het honderd loopt.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Vooral voor meiden vanaf tien jaar.
Maar ook voor moeders, die meiden hebben vanaf tien jaar. Zo begrijp je de belevingswereld van je dochter die ergens idolaat van is, een stuk beter.

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie