Jory John & Mac Barnett – De vreselijke twee (1e recensie)

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, interessant, leuk
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets te laten zien dat niet in het verhaal wordt verteld
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Aangenaam om naar te kijken
Wat vind je leuk aan het boek?
Grappig boek dat ik gekocht had om mijn zoon te stimuleren om te lezen. Met iedere dag 15 minuten lezen in de vakantie had hij het binnen twee weken uit. Het boek bevat veel (melige) humor en kent ook verrassende wendingen. Het boek bevat ook een aantal feiten over koeien en van sommige kwam mijn zoon echt niet meer bij. Enkele van deze feitjes herhaalt hij nu nog en begint dan weer te lachen. Dat het voor ouders ook leuk kan zijn blijkt uit het feit dat mijn man ook was begonnen in dit boek en het in een keer helemaal heeft uitgelezen terwijl hij anders nooit leest! Zelf vond ik het zeker ook een leuk boek maar ik denk dat mijn zoon en man het nog grappiger vonden dan ik.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
niets
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Kinderen van rond de 9 jaar. Zelf heb ik het gevoel dat dit boek leuker is voor jongens dan meisjes. Maar misschien vergis ik me wel want we lazen dit boek naar aanleiding van een tip van een vriendinnetje van mijn zoon (die het boek dus ook heel leuk vond).

Meer informatie over dit boek