boekomslag Manon Spierenburg - De verborgen buit (De vier van Westwijk 1)

De 12-jarige Christina Appelboom – ze noemt zichzelf Chris – woont in Westwijk, een kustplaatsje dat in de zomer wordt overspoeld met duizenden toeristen. Chris trekt er het liefst alleen op uit, met haar Duitse herder Koesja. Ze baalt dan ook als ze nieuwe buren krijgt en haar ouders haar dwingen vrienden te worden met de buurkinderen: de aantrekkelijke en bij de meisjes populaire Jack en zijn o zo voorbeeldige en modebewuste zus Tessa. Wanneer mevrouw Appelboom de kinderen meeneemt voor een picknick in de duinen, stuiten ze op een huilend meisje dat zich volstouwt met voedsel alsof ze in geen dagen te eten heeft gekregen. Nina – want zo heet ze – vertelt dat ze verderop in een afvalkamp zit. Chris kent de streek op haar duimpje, maar heeft nog nooit van het afvalkamp gehoord en besluit op onderzoek te gaan. De plaatselijke persmuskiet Ciska Beerenpoot ruikt nieuws als Chris, Jack en Tessa navraag doen bij de campings in de buurt. Maar de leider van het afvalkamp, Nasar, houdt niet van pottenkijkers. Helemaal niet zelfs…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, het was een aanbieding
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, leuk, spannend
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets te laten zien dat niet in het verhaal wordt verteld
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Leuke plaatjes!
Wat vind je leuk aan het boek?
In één zin: heel erg leuk en spannend boek. We lazen dit boek, deel 1 van de serie de 4 van Westwijk, omdat we eerder deel 4 (de laptop van professor Steen) uit de serie gelezen hadden en dat een heel leuk boek vonden. Dit is het eerste deel en dit is zeker zo leuk als deel 4. Dit verhaal is zelfs nog wat spannender dan het verhaal uit deel 4. We hebben dit boek op vakantie gelezen met drie volwassenen (van rond de 50 jaar) en één kind van acht jaar. Iedere avond lazen we om de beurt één of twee hoofdstukken voor en we hebben er allemaal van genoten. Dit is het deel waarin de vier van Westwijk elkaar leren kennen. Het gaat om drie kinderen en de hond Koesja. Al snel raken ze verwikkeld in een spannend avontuur en iedere keer wilden we graag weten hoe het verhaal verder zou gaan. Mijn zoon vond bovendien dat het boek een leuk einde heeft. Wij gaan nu door naar deel twee van de serie en we verheugen ons erop!
Wat vind je niet leuk aan het boek?
niets
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Er stonden enkele woorden in die we onze zoon moesten uitleggen. Bijvoorbeeld, consul en maniakale en nog een paar andere woorden.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, maar ook voor hun ouders om voor te lezen of mee te lezen.