boekomslag Roald Dahl - De Griezels

Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuze Kribbebijters in elkaars bed of dienen ze levende kronkelspaghetti op als avondeten. Ook de dieren vallen ze voortdurend lastig. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en al jaren droomt hij van zijn eigen grote ondersteboven apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Brigitte (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je leuk aan het boek?
Om meneer Griezel betaald te zetten voor de kikkerstreek, glipte mebrouw Griezel de volgende dsg de tuin in en groef wat wurmen op. Ze zocht een paar extra lange uit, deed ze in een blikje en nam het blikje onder haar schort mee naar binnen. Voor het middageten kookte ze spaghetti en door de spaghetti schepte ze de wurmen, maar alleen op het bord van haar man. Je kon de wurmen niet zien door de dikke laag tomatensaus en geraspte kaas die eroverheen zat.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Niks
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een ontzettend leuk boek om te lezen of voor te lezen. Ook dit boek is weer zo beeldend geschreven dst je het voor je ziet, en bij elk hoofdstuk vraag je je weer af wat meneer en mebrouw Griezel nu weer voor elkaar verzonnen hebben om de ander dwars te zitten.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Kinderen vanaf 5 om aan voor te lezen en vanaf 7 om zelf te lezen.