Geronimo Stilton – Reis door de tijd 2 (1e recensie)

Heb je nog geen zin om naar huis te gaan? Waarom zou je? Je kan meteen met me mee op een volgende tijdreis. Professor Volt heeft een nieuwe tijdmachine gebouwd: de Solarya. Die gaat wel drie keer sneller dan het licht. Dit keer gaan we op bezoek bij de Romeinen, de Maya’s en de Zonnekoning. In het oude Rome moet ik een strijdwagenrace zien te winnen met twee aftandse paarden en een gammele strijdwagen. Waarom? Omdat we de arme slaaf Marcus willen bevrijden. Of het lukt moet je zelf lezen en terwijl je dat doet steek je van alles over het oude Rome op en leer je zelfs een beetje latijn. We vervolgen onze reis naar het Maya rijk. De Maya’s waren een indianenvolk dat in Zuid- Amerika leefde. In die tijd (900 na Christus), toen wij op Muizeneiland nog nauwelijks konden lezen en schrijven bestond er al een prachtige bibliotheek in de Maya stad Chichén Itzá. Natuurlijk ga ik daar naar toe, maar jammer genoeg veel te kort. We komen wel heel veel over de Maya’s te weten, maar de grote Maya mysteries kunnen we niet ontrafelen. Hoe het kwam dat de Maya’s opeens verdwenen waren, bijvoorbeeld. Verder heb ik veel last van een toekan, maar dat ontdek je vanzelf. Op naar het schitterende Versailles, het paleis van Lodewijk de veertiende, de koning van Frankrijk. Het is alles goud wat er blinkt, maar we hebben niet al te veel tijd om onze ogen uit te kijken. Klem, zoals gewoonlijk, brengt mij weer in een muizenissig moeilijk parket door de koning aan te bieden dat ik wel even een verjaarspartijtje voor hem organiseer. Ik, moi, Geronimo Stilton, een eenvoudige muis. Hoe krijg ik dat ooit voor elkaar?! En ondertussen moeten we ook nog een muizinnetje redden, dat valselijk wordt beschuldigd van het stelen van een medaillon van de koningin en Zwen del Penoze als de ware dader zien te ontmaskeren. Nou, je begrijpt het al: je hebt geen minuut te verliezen. Stap in de Solarya en reis met ons mee!

Boekinformatie
Schrijver: Geronimo Stilton
Titel: Reis door de tijd 2
Serie: Reis door de tijd#2
Uitgeverij: Bakermat, De Wakkere Muis
Jaartal: 2007
Bladzijden: 412
Illustrator: Danilo Barozzi
Vertaler: Loes Randazzo
Genre: geschiedenis, humor
Leeftijd: 8+
- koop het boek bij bol.com
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ilse (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, fascinerend, geheimzinnig, grappig, interessant, lang, leuk, realistisch, spannend, verrassend, vrolijk, Suuuuuuuuuper leuk!!!!
Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Ja. De tekeningen zijn gemaakt door Danilo Barrozzi.Ik vind ze heel mooi! Ze passen heel erg bij het verhaal.
Wat vind je leuk aan het boek?
“We stelden de capsule in om naar huis te gaan. De Solarya begon te tollen, spinnen, draaien…Ik vroeg me af waarom de professor ons eigenlijk verboden had op de rode knop te drukken, toen Klem brulde: ‘He, knagers, ik moet jullie iets vertellen!!!’ ‘Wat dan?’ vroeg ik. Mijn neef schreeuwde: ‘Eh, ik heb…’ ‘Jij hebt?’ ‘Ik heb de…’
‘Jij hebt de?’ ‘Ik heb de rode…’ ‘Jij hebt de rode?’ ‘Ik heb de rode knop…’ Opeens schoot er een verschrikkelijke gedachte door mijn hoofd.
Ik stamelde: ‘Je-je hebt toch niet de RODE KNOP ingedrukt, he???’
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Soms, heel soms is het een beetje langdradig!
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Thea Stilton. Motorrijden!!!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is heel leuk en er staan leuke tekeningen in!
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Wat vind je van het einde van het boek?
Het boek loopt goed af, Het einde was verrassend
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Kinderen van ongeveer 9, 10, 11 jaar. Voor jongens en meiden.

.

Geef een antwoord