boekomslag Manon Spierenburg - De heksen van Westwijk (De vier van Westwijk 5)

Het is herfstvakantie, maar Chris heeft er weinig zin in. Haar tante komt logeren. Chris heeft haar nog nooit gezien, maar ze is vast net zo erg als haar moeder, die altijd kritiek heeft op Chris en haar hond Koesja. Maar tante Vimala is heel anders! Ze is een moderne heks en draagt lange, zwierige jurken. Ze is ook helemaal niet van plan bij Chris thuis te logeren, maar in haar oude caravan op de camping. Tante Vimala vertelt spannende verhalen over kasteel Catsenburg, dat ooit in Westwijk heeft gestaan. Wanneer ze een hartaanval krijgt en naar het ziekenhuis moet, mogen Chris, Jack, Tessa en Koesja in haar caravan logeren. Op de camping ontmoeten ze een vriendin van Vimala, die iets in haar schild lijkt te voeren. Is ze op zoek naar de schat van het kasteel? Daar wil de Vier van Westwijk meer van weten!

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, spannend
Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
De tekeningen zijn van Elly Hees en zijn leuk.
Wat vind je leuk aan het boek?
Superleuk boek. Het vijfde deel in een reeks waarvan we alle eerdere vier delen ook gelezen hebben. Dit vijfde deel vind ik persoonlijk met deel 1 de leukste tot nu toe. Maar ook de andere delen zijn leuk. In dit vijfde deel beleven de vier van Westwijk opnieuw een spannend avontuur. Na de eerdere vier delen weet je vantevoren wel dat de vier van Westwijk als winnaars uit de bus zullen komen. Toch verveelt het boek geen moment. Het is een leuk en erg spannend avontuur. Voor kinderen die niet van spanning houden is dit een minder geschikt boek. Er kan zeker gelachen worden om het boek en je wil eigenlijk voortdurend weten hoe het verhaal verder gaat. Dit deel hebben wij (opnieuw) samen (voor-)gelezen met onze zoon van bijna 9. Mijn zoon vindt het een van de leukste boeken die hij tot nu toe gelezen heeft. Zeker een aanrader!
Wat vind je niet leuk aan het boek?
niets
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Wat vind je van het einde van het boek?
Het boek loopt goed af, Het einde was voorspelbaar, Het boek heeft een gesloten einde (aan het einde van het boek is alles duidelijk of opgelost)
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Jongen en meisjes tussen de 7 en 11 jaar oud maar ook een leuk ongecompliceerd boek voor (groot-)ouders of leerkrachten om voor te lezen