Melissa de la Cruz – Terug naar Dwaaleiland (1e recensie)

Oost, west, thuis best. Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is. Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

Boekinformatie
Schrijver: Melissa de la Cruz
Titel: Terug naar Dwaaleiland
Serie: Descendants #2
Uitgeverij: Van Goor
Jaartal: 2016
Bladzijden: 252
Vertaler: Sandra C. Hessels
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek...

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Het verhaal in het kort

Als Mal moest kiezen wat ze het leukst vond aan Auradon, dan zou het lastig worden om maar één ding te kiezen. Waarschijnlijk zou ze een hele dag zoet kunnen zijn met alles opsommen wat ze níét vreselijk vond aan haar nieuwe school. Ten eerste was het instituut in tegenstelling tot Drakenhal op Dwaaleiland niet ondergebracht in een stinkende, vochtige graftombe. Ten tweede verbaasde het haar hoe leuk ze het vond om over allerlei verschillende onderwerpen te leren en niet alleen maar bezig te zijn met het smeden van snode plannen. Ze was vooral dol op de tekenlessen, waar ze naar hartenlust het ene doek na het andere beschilderde met geheimzinnige, nevelachtige landschappen en daarin opdoemende, duistere kastelen, in tegenstelling tot de vredige zonsondergangen en stillevens van fruitschalen die de andere leerlingen schilderden. Mal begreep niet waarom iemand zoiets saais als een schaal fruit wilde naschilderen. (blz. 7)

Mal is de dochter van Malafide. Ze heeft haar moeder verslagen, die nu een hagedis is, en woont niet meer op Dwaaleiland. Samen met haar beste vriendinnen is ze verhuisd naar Auradon. Haar leven is ontzettend veranderd. Ze is verliefd geworden op Ben, de zoon van Belle en het Beest. Hij is de nieuwe koning. Het leven lijkt perfect voor Mal, maar dan krijgt ze op een dag een anoniem bericht.

Tegenwoordig vond Mal het soms moeilijk te geloven dat ze ooit zo bang was geweest voor Malafide. Het was lastig om bang te zijn voor iets wat zo klein was.
Al had het anonieme bericht haar toch de kriebels bezorgd. Mal staarde naar haar moeder, die leek te slapen. Onder de glazen koepel leek ze net een doodgewone hagedis. Onschuldig, zo niet schattig. Maar Mal wist wel beter. Hoe onschuldig het reptiel er ook uitzag, het was vanbinnen nog steeds de Heerseres van het Duister.
Bezat Malafide een of ander geheim talent waar zij niets vanaf wisten? Zou ze zich weer terug kunnen veranderen, in zichzelf, nadat ze was geslonken tot een wezen zo groot als haar hart? Wás die hagedis achter het glas wel Malafide? Wat als ze er al lang en breed vandoor was?
Mal staarde naar het kleine, paarse wezen dat precies zulke groene ogen had als haar moeder – alleen zag je ze niet nu ze sliep. Was er iets aan het diertje wat anders was dan normaal? Nee, het slapende reptiel zag er exact zo uit als de vorige keer dat ze op bezoek was geweest. (blz. 45)

Is haar moeder ontsnapt? Is haar moeder de paarse draak die dorpen aanvalt? Wat kan Mal daar tegen doen? Moet ze terug naar Dwaaleiland?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, ik heb het boek van de uitgeverij gekregen om er een recensie over te schrijven
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, grappig, romantisch, spannend, verrassend
Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik vind het leuk dat in het verhaal allemaal Disneypersonages voorkomen. Ik ben een Disney-fan 🙂
Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil Ben, de koning van Auradon, wel ontmoeten
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het 2e deel van een serie
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Wat vind je van het einde van het boek?
Het boek loopt goed af, Het einde was verrassend, Het boek heeft een gesloten einde (aan het einde van het boek is alles duidelijk of opgelost)
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor jongeren vanaf 12 jaar die houden van Disneyfilms en/of sprookjes

[extra_info]

Geef een antwoord