boekomslag Beastly Boys - Weerwolf Ulf en de wraak van draak (Monsterlijk beestachtige zaken 1)

Beastly Boys – Weerwolf Ulf en de wraak van de draak (1e recensie)

boekomslag Beastly Boys - Weerwolf Ulf en de wraak van draak (Monsterlijk beestachtige zaken 1)

Op een dag wordt er een draak binnengebracht bij de KVBWB, het reservaat voor zeldzame en bedreigde beesten. Hij blijkt gedood te zijn, maar door wie? De jonge weerwolf Ulf gaat op onderzoek uit en komt een duister complot op het spoor. Samen met de reus Orson, het elfje Tiana en dokter Fielding, de dierenarts van het KVBWB, moet Ulf alles op alles zetten om een afschuwelijke monsterjager tegen te houden en de andere draken van een wreed lot te redden.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?
ja
3. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, spannend, verrassend
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Johnny Duddle. De tekeningen zijn OK
7. Wat vind je leuk aan het boek?
Op Pluizer las ik een recensie van dit boek. De karakters zouden niet overtuigend zijn en het plot te voorspelbaar. Het kreeg daar 1 ster. Mijn zoon van 9 en ik zijn het daar volstrekt niet mee eens. Van ons 4 sterren voor dit spannende en fantasierijke boek. Het gaat om deel 1 van een serie en wij hebben eerst de delen 2 en 3 gelezen. Die vonden we dermate leuk dat we ook graag deel 1 wilden lezen en het stelde ons niet teleur! Het leuke ervan was dat we in dit deel meer informatie kregen over de hoofdpersonen van het boek (omdat ze in dit deel worden geïntroduceerd). Wellicht kun je op een zeker moment vermoeden welke rol de inspecteur precies speelt maar dit zegt niets over de ontknoping van het boek en maakt het ook niet minder leuk. Mijn zoon en ik vonden dit in ieder geval totaal niet storend en het verhaal bleef onze aandacht vasthouden tot aan het eind. De karakters zijn interessant en het verhaal is erg fantasierijk maar ook erg spannend (in ieder geval voor kinderen; mijn zoon vond het zo nu en dan erg eng). Ik raad wel aan om eerst dit deel te lezen en dan de volgende delen, maar noodzakelijk is dit niet.
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
niets
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De kaft heeft een plaatje dat verandert als je het beweegt! Sommige noemen het een hologram maar dat is het niet; ik weet niet wat de juiste benaming wel is.
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Ik denk dat dit boek jongens meer aanspreekt dan meisjes, maar feitelijk is het het boek voor alle kinderen rond de 9 jaar.