Lena Miller – Vind ik leuk! (1e recensie)

Kiki weet niet wat haar overkomt wanneer alles wat ze op haar online profiel plaatst, uit blijkt te komen. Nadat ze per ongeluk al aardig wat schade heeft aangericht, waaronder het letterlijk dood laten vallen van haar docente Engels, beseft ze dat de mogelijkheden om haar leven er leuker op te maken eindeloos zijn. Dat mag ook wel, want sinds haar moeder de benen heeft genomen en Kiki is achtergebleven met haar wereldvreemde vader, ziet haar wereld er niet al te rooskleurig meer uit. Kiki plaatst de ene wensupdate na de andere, maar alles wat ze laat gebeuren pakt heel anders uit dan ze had gehoopt. Kan ze de narigheid die ze heeft veroorzaakt nog herstellen? En kan ze accepteren dat het echte leven niet zo perfect is als zij graag zou willen?

Boekinformatie
Schrijver: Lena Miller
Titel: Vind ik leuk!
Uitgeverij: Qwerty
Jaartal: 2016
Bladzijden: 204
ISBN: 9789492492005
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar) – voor mijn blog
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★★
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, de schrijfster vroeg of ik haar boek wilde recenseren op mijn blog
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, grappig, interessant, leuk, verrassend, fantasievol
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
nee
7. Wat vind je leuk aan het boek?
‘Vind ik leuk!’ is eigentijds, maar ook fantasierijk. Ik ben vooral onder de indruk van Lena’s gevoelige schrijfstijl. Ze maakt van Kiki een echt meisje, wat zo bij jou in de straat zou kunnen wonen. Ook het gegeven van een soort wensmachine op je social media vind ik heel leuk bedacht! Het boek is heel luchtig en vlot te lezen en het stemt ook nog eens tot nadenken over je eigen internetgedrag. Het verhaal is dan ook boeiend tot de laatste letter!
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
nvt
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik zou mevrouw Simons willen vragen of ze na alles wat er is gebeurd, nu ook anders in het leven staat. Ook zou ik met haar het boek Pride and Prejudice willen bespreken, het lijkt me erg leuk als ze haar inzichten zou delen met mij.
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De klas van Kiki leest voor Engels Pride and Prejudice van Jane Austen. Tot iemand oppert dat ze ook de ‘The Lizzie Bennet Diaries’ op Youtube kunnen volgen. Deze serie bestaat echt en je kunt het op Youtube terugvinden onder deze titel: The Lizzie Bennet Diaries
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Ik denk vooral meiden, die -net als Kiki- ook op de middelbare school zitten. Ook als je graag leest over social media, of social media superleuk vindt, dan zal je deze jeugdroman ook vast en zeker waarderen.

Geef een antwoord