boekomslag Geronimo Stilton - Reis door de tijd 2

Heb je nog geen zin om naar huis te gaan? Waarom zou je? Je kan meteen met me mee op een volgende tijdreis. Professor Volt heeft een nieuwe tijdmachine gebouwd: de Solarya. Die gaat wel drie keer sneller dan het licht. Dit keer gaan we op bezoek bij de Romeinen, de Maya’s en de Zonnekoning. In het oude Rome moet ik een strijdwagenrace zien te winnen met twee aftandse paarden en een gammele strijdwagen. Waarom? Omdat we de arme slaaf Marcus willen bevrijden. Of het lukt moet je zelf lezen en terwijl je dat doet steek je van alles over het oude Rome op en leer je zelfs een beetje latijn. We vervolgen onze reis naar het Maya rijk. De Maya’s waren een indianenvolk dat in Zuid- Amerika leefde. In die tijd (900 na Christus), toen wij op Muizeneiland nog nauwelijks konden lezen en schrijven bestond er al een prachtige bibliotheek in de Maya stad Chichén Itzá. Natuurlijk ga ik daar naar toe, maar jammer genoeg veel te kort. We komen wel heel veel over de Maya’s te weten, maar de grote Maya mysteries kunnen we niet ontrafelen. Hoe het kwam dat de Maya’s opeens verdwenen waren, bijvoorbeeld. Verder heb ik veel last van een toekan, maar dat ontdek je vanzelf. Op naar het schitterende Versailles, het paleis van Lodewijk de veertiende, de koning van Frankrijk. Het is alles goud wat er blinkt, maar we hebben niet al te veel tijd om onze ogen uit te kijken. Klem, zoals gewoonlijk, brengt mij weer in een muizenissig moeilijk parket door de koning aan te bieden dat ik wel even een verjaarspartijtje voor hem organiseer. Ik, moi, Geronimo Stilton, een eenvoudige muis. Hoe krijg ik dat ooit voor elkaar?! En ondertussen moeten we ook nog een muizinnetje redden, dat valselijk wordt beschuldigd van het stelen van een medaillon van de koningin en Zwen del Penoze als de ware dader zien te ontmaskeren. Nou, je begrijpt het al: je hebt geen minuut te verliezen. Stap in de Solarya en reis met ons mee!

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Noëlle (10-12 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★★
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, grappig, interessant, lang, leuk, spannend, verrassend, vrolijk
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Danilo Barozzi
7. Wat vind je leuk aan het boek?
dat het fantasie heeft dat ze door de tijd reizen dat ze de geschiedenis in gaan en dat het humor heeft .
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
niets
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Geronimo zelf omdat hij humor heeft
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor iedereen!!!!!

Geef een antwoord