Interview met Laure Eve

Vrijdag 16 september 2016

Op 16 september mocht ik Laure Eve kort interviewen. Ze was een paar dagen in Nederland voor de promotie van haar boek “De Graces”.

Interview

Ik heb deze week De Graces gelezen. Is dit je eerste boek?

Nee, het is mijn derde boek, maar dit is wel het eerste boek dat vertaald is. Mijn eerste twee boeken (Fearsome dreamer en The illusionist) zijn alleen in Groot-Brittannië gepubliceerd.

Waarom heb je een boek geschreven over heksen?

Ik heb heksen altijd interessant gevonden. Ik ben opgegroeid in Cornwall. De natuur is hier erg aanwezig. Het is een landschap waarbij je het gevoel hebt dat magie bestaat. In Cornwall kom je overal winkeltjes tegen waar je bijvoorbeeld kristallen kan kopen. Je merkt dat er aandacht voor hekserij is.

Ik vind hekserij interessant omdat iedereen heks kan worden. Het is geen kracht die aangeboren is. Voor mij als tiener was dat erg interessant. Met hekserij heb je invloed op je leven. En dit boek gaat vooral over het krijgen van controle over je leven.

Is er iemand uit je boek die je in het echt zou willen ontmoeten?

Ik denk dat ik Wolf wil ontmoeten. In De Graces gaat het vooral om River. Ik wil meer over Wolf weten, want hij is een interessant personage. Maar Summer is waarschijnlijk het leukst om te ontmoeten. Haar verhaal staat centraal in het vervolg op “De Graces”. Zij is mijn favoriete personage. Ze is moedig, eerlijk en soms wat bot. Ze is waarschijnlijk het meest normaal.

Het begin van het boek deed mij aan Twilight denken en ik dacht” oh, weer een wat naïef meisje dat op een nieuwe school begint en daar een droomjongen ziet lopen.” Gelukkig veranderde het verhaal. Heb je dit bewust gedaan?

Zo’n begin van het verhaal komt vaker voor in Young Adult-boeken: een meisje in een nieuwe omgeving die verliefd wordt op de populairste jongen. Hier heb ik bewust voor gekozen, met de bedoeling om daarna het verhaal helemaal om te draaien. En lezers op het verkeerde been te zetten.

Waar ben je nu mee bezig?

Er komt een vervolg op De Graces, geschreven vanuit Summer. Ik zou daarna verder kunnen schrijven over andere personages, want ik heb ideeën genoeg. Dit is afhankelijk van wat lezers willen en de uitgever. In het verhaal van Summer krijg je een idee hoe het is om een Grace te zijn, en dat is heel anders dan River denkt…

Welke boeken las je vroeger?

Ik las Elidor van Alan Garner. Dit is een fantasyboek voor kinderen. Het verhaal speelt deels af in een andere wereld, een wereld met magie. Het doet een beetje denken aan Narnia. Ik vind Alan Garner een geweldige schrijver. Wat hij schrijft voelt echt aan. Het is een duister verhaal en realistisch. Best spannend.

Een andere duistere fantasyserie die ik heb gelezen is The Whitby Witches van Robin Jarvis. Er komt veel dood en verderf voor in zijn boeken. Wat hij schrijft voelt echt. Ik vond het heerlijk om dit soort duistere fantasyverhalen te lezen.

Lees je boeken van andere young adult schrijvers?

Ja. Ik heb er niet veel tijd voor, want ik heb een voltijdsbaan en ik schrijf in de avonden. Maar ik lees nu A City Dreaming van Daniel Polanski, een fantasy voor volwassenen. En ik heb pas twee young adult boeken gelezen: Caraval van Stephanie Garber, Crooked Kingdom van Leigh Bardugo

Helaas was toen de tijd alweer voorbij. Er was gelukkig nog wel even tijd voor een handtekening en voor een foto.

20160916 - 5

Dank je, Laure, voor het erg gezellige interview. En dank je wel, Sandra (van De gouden zebra) voor het regelen van het interview..De foto’s zijn door mijzelf gemaakt