Het lijkt zo geweldig, twee weken op taalcursus in Londen. Al helemaal omdat Lena meegaat, de grote liefde van Kai. Maar er zijn twee problemen: Lena is geïnteresseerd in de snobberige Charles, en ten tweede is er nog een reisgenoot: Coolman – Kais onafscheidelijke superheldvriend die hij als enige kan zien. Binnen een mum van tijd weet Coolman Kai in de grootste problemen te brengen: hij rijdt Charles’ Rolls Royce in de prak én Stonehenge raakt zwaar beschadigd. Tot overmaat van ramp wordt er ook nog iets gestolen uit het kasteel van Charles. Daar kan Coolman niets aan doen, maar hij helpt Kai wel uit te zoeken wie de schuldige is. Als dat maar goed gaat!

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
ik had het boek voor mijn zoon gekocht om te lezen
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, leuk
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Zeer uitgebreid geïllustreerd door Heribert Schulmeyer
7. Wat vind je leuk aan het boek?
Dit is het tweede deel in een serie. De hoofdpersonen zijn gelijk aan het eerste deel. Het is op zichzelf niet een logisch vervolg op het eerste deel en je kunt prima dit deel lezen zonder deel 1 gelezen te hebben. Als ik halve sterren had kunnen uitdelen had ik een halve ster extra gegeven. Het is namelijk beslist leuker dan deel 1 (en dat gaf ik 3 sterren) maar ook weer niet zo leuk als veel boeken die ik 4 sterren heb gegeven. Ik vind sommige grappen nog steeds aan de flauwe kant maar toch over het algemeen had dit boek een betere verhaallijn dan deel 1 en ik vond de grappen ook echt leuker. Tel daarbij op dat de stripjes/plaatjes een belangrijke aanvulling zijn op het verhaal waardoor het boek denk ik extra aansprekend wordt voor kinderen. Nog belangrijker: mijn zoon, die het zelfstandig gelezen heeft, vond het een erg leuk boek: “supervet mam!” En daar gaat het uiteindelijk om: een leuk boek voor je kind.
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
soms iets te flauwe grappen (voor mij als volwassene)
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
kinderen vanaf ongeveer 8 jaar