Kind Kind – Secret scouts en de vermiste president (2e recensie)

Drie maanden nadat de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack hun avontuur met Leonardo da Vinci ternauwernood hebben overleefd, staan ze voor een belangrijke keuze; om een geheimzinnige boodschap uit het verleden te ontrafelen moeten ze de wet overtreden of terug in de tijd. Dan blijkt de Amerikaanse president vermist. In een poging hem te vinden belanden ze in levensbedreigende situaties. Ze stelen een luchtballon, zetten het Rijksmuseum op stelten en moeten een list verzinnen om aan de galg te ontkomen. Lukt het ze om de president ooit nog terug te vinden?

Boekinformatie
Schrijver: Kind Kind
Titel: Secret scouts en de vermiste president
Serie: Secret scouts #2
Uitgeverij: Aerial Media Company
Jaartal: 2016
Bladzijden: 352
Genre: science fiction
Leeftijd: 10+
knop meer info over boek

Het verhaal in het kort

Door het geluid van een zwiepend touw tegen metaal schrok Lisa wakker. Haar hart bonkte en ze voelde een stekende druk diep in haar oren. Het was zo donker dat ze bijna niets zag. Versuft probeerde ze rechtop te gaan zitten, maar de vloer waarop ze zat helde plots schuin naar voren. In een reflex pakte ze het touw. Met haar andere hand probeerde ze haar ogen te beschermen tegen het harde klapperende geluid hoog boven zich. Ze viel met een smak tegen een koude metalen rand. IJskoude regendruppels sloegen in haar gezicht. Voorzichtig probeerde ze weer rechtop te gaan zitten. Met toegeknepen ogen tuurde ze rillend om zich heen. Ze zat in een grote vierkante metalen bak. Tom lag opgekruld aan de andere kant. Hij bewoog niet.
Het leek alsof ze in een lift zaten die hard naar beneden ging, maar opeens realiseerde ze zich weer waar ze was. Ze voelde een golf van misselijkheid opkomen. We storten neer, dacht ze in paniek. In een flits dacht ze aan de achtbaan op de kermis waar ze deze zomer met haar zus talloze keren in had gezeten. Maar dit is geen achtbaan, gonsde het in haar hoofd. Ze hield het touw zo stevig vast dat haar nagels in haar handpalmen prikten. Ze moest iets doen. Iets! (blz. 15)

Tom en Lisa zitten in een neerstortende luchtballon. Hoe zijn ze hier terecht gekomen? Het verhaal gaat een paar maanden terug in de tijd. Linda, Lisa, Tom en Jack hebben sinds hun vorige avontuur met Leonardo da Vinci niet veel gedaan met de tijdmachine. Nu gaan ze weer terug in de tijd, want ze moeten iets uitzoeken. Ze gaan ongeveer 100 jaar terug om hun eigen dorp te bekijken.

Jack druppelde voorzichtig wat water uit de zeven zeeën op de bolletjes, draaide de tandwieltjes naar 1915 en schreef met het kalkpennetje in nette letters Oudelijst op het stukje populierenhout.
‘Here we go again!’ Sophie zette de timer van haar telefoon op tien seconden en legde hem in het rechterbakje van het planetarium. Ze voegde zich bij haar vrienden die al in een cirkel rond het apparaat stonden, in afwachting van de flits. Sophie keek gespannen om zich heen terwijl ze de seconden aftelde toen haar blik op Lisa’s schoenen viel. ‘Lies!’ gilde ze in paniek.
Lisa wist meteen wat er aan de hand was. Ze kneep haar ogen stevig dicht en hoopte vurig dat de flits snel zou komen.
Sophie herpakte zich en dook razendsnel naar voren in een poging de telefoon op tijd te stoppen. Die flitste voordat ze hem kon pakken en de bolletjes draaiden al om hun as. ‘Lisa Klein!’ schreeuwde ze, maar het geluid werd al geabsorbeerd door de tijd. ze was te laat. De ruimte was volledig stil en net als de eerdere keren zweefden ze allemaal vlak boven de grond. Lisa lachte zo lief mogelijk naar haar zus. (blz. 28)

Wat ze niet weten is dat ondertussen iemand anders ook met een tijdmachine (er blijken meerdere kopieën te zijn) naar het verleden onderweg is. Daar komen ze een paar dagen later achter als ze allang weer terug zijn in hun eigen tijd. Hun oom is met zijn vriendin even naar Indonesië geweest en toen zij daarna verder naar het verleden gingen is er per ongeluk een jongeman meegeflitst. Toen ze van het verleden weer terug naar het heden gingen konden ze de jongeman niet vinden, dus die is in verleden achtergebleven. De secret scouts en hun oom komen er achter dat deze jongeman belangrijk was voor de toekomst. Ze bedenken een plan om hem weer terug naar zijn eigen tijd te brengen. Zal het de secrets scouts lukken? En hoe komen Lisa en Tom nu in die luchtballon van het begin van het verhaal terecht?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, spannend, verrassend
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Nee
7. Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een spannend verhaal met tijdreizen. Het verhaal speelt zich daardoor in verschillende perioden van onze geschiedenis af. Ik vind het knap dat personages uit verschillende tijden met elkaar in contact kunnen komen, en elkaar beïnvloed zouden kunnen hebben
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil de secrets scouts ontmoeten, vooral omdat ik nieuwsgierig ben naar het tijdreizen
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het tweede deel over de secret scouts.
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van spannende verhalen

[extra_info]

Geef een antwoord