Vanaf 8 maart mag er weer gestemd worden voor de Kinderjury. Iedereen die tussen 6 en 12 jaar oud is mag stemmen. Er mag gestemd worden op alle boeken die in 2016 zijn uitgekomen, behalve als het een herdruk is of een verzameling van eerder verschenen verhalen. Stemmen kan t/m 19 april. Half juni wordt bekend gemaakt welke boeken de prijs van Kinderjury 2017 hebben gewonnen.

Net als in 2016 maakte de organisatie van de Kinderjury voor elke leeftijdsgroep een lijst met 100 leestips. Deze tips zijn om je een idee te geven van de verschillende soorten boeken waaruit je kunt kiezen.

Hoe werkt het stemmen?

Elk jaar wordt de Prijs van de Kinderjury uitgereikt aan het boek dat de meeste stemmen heeft gekregen van kinderen. Je kunt zelf stemmen op jouw favoriete 3 boeken. Ga naar de website van de Kinderjury en kies voor ‘stemmen’. Je ziet dan allemaal boekomslagen. Dat zijn de boeken die de Kinderjury in de top 100 heeft gezet. Boeken waarvan de Kinderjury denkt dat kinderen die leuk vinden, leestips dus. De leestips voor 6-9 jaar vind je hier.

Maar… je mag ook stemmen op boeken die niet in deze lijsten staan. Dan ga je naar het lijstje links op de pagina van de Kinderjury waar ‘Mijn top 3’ boven staat. Je klikt op het potloodje en vult dan de schrijver en de titel van het boek in waarop je wilt stemmen. Op nummer 1 zet je natuurlijk het boek dat je het leukste vond. Het boek moet in 2016 voor het eerst zijn uitgebracht. Dit jaartal staat voorin het boek, bij de naam van de uitgeverij.

Leestips