Jochem Myjer – De Gorgels (6e recensie)

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft.

Boekinformatie
Schrijver: Jochem Myjer
Titel: De Gorgels.
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 2015
Bladzijden: 132
Illustrator: Rick de Haas
Genre: sprookjes
Leeftijd: 6+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een link hieronder. Ik krijg dan een klein percentage van de verkoper en zo ondersteun jij mijn website. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
- koop dit boek bij bol.com
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Daphne (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, ik had het van sinterklaas gekregen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, eng, grappig, interessant, lang, leuk, spannend, vrolijk, zielig
Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
ja er staan tekeningen in door rick de haas
Wat vind je leuk aan het boek?
dan weer achter zijn rug dan weer boven zijn hoofd. de stok ging razendsnel door zijn kleine handjes. melle klapte zachtjes in zijn handen toen de gorgel klaar was. bobba maakte een buiging en melle zag zijn wangen rood worden. waar moet je mij tegen beschermen? vroeg melle. het gezicht van bobba werd in een keer weer wit. bobba-gaat-daar-helemaal-niets-over -zeggen-zeg-maar zei bobba dat-is-allemaal-veel-te-eng -voor-jou daar-ben-jij-veel-en-veel-te-jong-voor ik word er gek van zei melle boos. iedereen vind mij te jong! ik ben niet bang ik wil het gewoon weten. melle keek bobba zo boos mogelijk aan maar dat hielp niet. bobba liet niets los. melle dacht even na. dan pak ik je stok af! dat meende hij natuurlijk niet maar hij moest iets proberen. bobba schrok. hij keek eerst naar zijn stok en toen naar melle. hij twijfelde maar liep toen langzaam naar melle. hij boog zich naar hem toe en fluisterde in zijn oor: de-anderen. wie zijn tog de anderen? vroeg melle. toen dacht hij aan….Bedoel je Brutelaars? riep hij. Bobba’s mond viel open. “Sssssst!’ siste hij. ‘Niet-zo-hard-joh-zeg-maar-hoe-weet-jij-dat? Uit een boek zei Melle trots.’
Wat vind je niet leuk aan het boek?
ik vind alles leuk
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
de gorgels en melle
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
het is heel leuk met de gorgels
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
jonges en meijsjes vanaf 8 jaar

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie