boekomslag Gary Northfield - Rollebollen met de Romeinen (Julius Zebra 1)

De jonge en eigenwijze zebra Julius wordt samen met zijn vriendje Cornelius, een wrattenzwijn, door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moet hij al vechtend zijn hachje redden in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colosseum!

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★★
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, interessant, leuk
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Gary Northfield heeft ook de tekeningen gemaakt die erg veel weg hebben van strips. Ze zijn erg grappig en voegen echt iets toe aan het verhaal.
7. Wat vind je leuk aan het boek?
Ik ben in een winkel gevallen voor de kaft van dit boek. Erg aantrekkelijk en grappig om te zien. Ook de ondertitel: rollebollen met de romeinen prikkelde mij om het boek te kopen. Ik hoopte heel erg dat mijn zoon het boek leuk genoeg zou vinden om zelf(-standig) te lezen. Het boek heeft me (en hem!) niet teleurgesteld. Ik hoefde mijn zoon nier eens aan te sporen. Hij pakte het iedere keer zelf en las het heel vlot uit. Pas een paar weken later heb ik het zelf ook gelezen. Het is gewoon een erg grappig verhaal (al gaat het eigenlijk over een helemaal niet zo leuke gebeurtenis). Al lezende word je ook nog een heel klein beetje wijzer over de Romeinse tijd. Achterin staan moeilijke begrippen die in het boek worden gebruikt uitgelegd en worden ook de Romeinse cijfers uitgelegd. De tekeningen spelen in dit boek een belangrijke rol en eigenlijk zou je het een Graphic Novel kunnen noemen. Dat maakt het voor kinderen denk ik extra aantrekkelijk (immers, geen hele lappen tekst). Zeker een aanrader.
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
niets
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
alle mensen van 8 jaar en ouder