Kai is bevriend met Coolman, de ultieme superheld! Tenminste… zo denkt Coolman over zichzelf. Het is geen onverdeeld genoegen voor de twaalfjarige Kai om Coolman voortdurend aan zijn zijde te hebben. Ten eerste omdat de adviezen die Coolman geeft nou niet bepaald altijd goed uitpakken (vooral als het om meisjes gaat). En ten tweede omdat behalve Kai niemand Coolman kan zien. Mede dankzij Coolman belandt Kai van de ene hilarische, herkenbare en pijnlijke situatie in de andere. Met als toppunt het spetterende feest dat zijn zus geeft als zijn ouders een weekendje weg zijn, waar Kai zijn uiterste best doet om de spullen van zijn ouders te beschermen tegen bier, sigaretten en… natte klei.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
het leek me een leuk boek en geschikt voor mijn zoon
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
De tekeningen zijn in de vorm van strips bij het verhaal die echt iets aan het verhaal toevoegen. In het boek zelf staat te lezen: zeer uitgebreid geïllustreerd door Heribert Schulmeyer
7. Wat vind je leuk aan het boek?
De opzet van het boek is leuk. Een verhaal aangevuld met strips zodat kinderen er lekker snel doorheen kunnen lezen. Het verhaal draait om de hoofdpersoon Kai die allerlei avonturen beleefd en die daarbij begeleid wordt door Coolman (de innerlijke stem van Kai?). De schrijver heeft geprobeerd om een heel grappig boek te maken maar ik vind dat dit niet zo goed gelukt is. Ik vond het boek nooit echt grappig of echt leuk. Het was allemaal een beetje flauw. Dat kan een kwestie zijn van persoonlijke smaak natuurlijk. Mijn zoon van 9 heeft dit boek zelfstandig en zonder morren uitgelezen. Hij heeft ook deel 2 gelezen en is nu bezig met deel 3. Ik hoorde hem net een paar keer hardop lachen, dus misschien zijn deel 2 en 3 wel leuker.
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
De flauwe grappen. Het verhaal zelf kon me ook niet echt boeien.
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
kinderen rond de 9 jaar