V.E. Schwab – This savage song (1e recensie)

Kate Harker and August Flynn's families rule opposite ends of Verity, a grisly metropolis where violent acts summon real monsters. The truce that keeps the Families at peace is crumbling, and August is sent to spy on Kate. But when Harker's men try to kill her and pin it on the Flynns, August and Kate find themselves running from both sides.

Boekinformatie
Schrijver: V E Schwab
Titel: This savage song
Serie: Monsters of verity #1
Uitgeverij: Titan Books (GB)
Jaartal: 2016
Bladzijden: 400
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek...

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Het verhaal in het kort

The night Kate Harker decided to burn down the school chapel, she wasn’t angry or drunk. She was desperate.
Burning down the church was really a last resort; she’d already broken a girl’s nose, smoked in the dormitories, cheated on her first exams, and verbally harassed three of the nuns. But no matter what she did, St. Agnes Academy kept forgiving her. That was the problem with Catholic schools. They saw her as someone to be saved.
But Kate didn’t need salvation; she simply needed out. (57 van 4561)

In Verity, de stad waar Kate vandaan komt, wonen monsters. Echte monsters. Sinds haar moeder is overleden woont Kate niet meer in Verity. Haar vader stuurt haar steeds naar een kostschool, maar Kate doet haar best om daar zo snel mogelijk weggestuurd te worden. Ze wil bij haar vader wonen en hem laten zien dat ze geen zwak meisje is. Nadat ze de kapel in brand heeft gestoken krijgt ze haar zin. Ze mag voorlopig in Verity komen wonen. De heerschappij over Verity is in tweeën gedeeld en Kates vader regeert over één deel. Het andere deel wordt geregeerd door Henry Flynn, de vader van August.

Books had long outgrown their shelves and were now stacked in precarious piles on and around his bed, several more open and splayed, pages down, across the sheets. Some people favored a genre or subject; August had little preference, so long as it wasn’t fiction – he wanted to learn everything about the world as it was, had been, could be. As someone who had come quite suddenly into being, like the end of a magic trick, he feared the tenuous nature of his existence, feared that at any moment he might simply cease to be again.
The books were stacked by subject: astronomy, religion, history, philosophy.
He was homeschooled, which really meant he was self-schooled – sometimes Lisa tried to help, when her mind worked in columns instead of knots, but his brother, Leo, had no patience for books, and Henry and Emily were too busy, so most of the time August was on his own. And most of the time it was okay. Or rather, it used to be okay. He wasn’t sure when exactly the insulation had started to feel like isolation, just that it had. (235)

Nu Kate in Verity woont gaat ze naar een nieuwe school, naar Colton. Om haar in de gaten te houden (en er achter te komen of haar vader iets van plan is) gaat August daar ook naar school. Kate doet haar best om haar reputatie van ‘bad girl’ in stand te houden. Ze houdt iedereen op afstand en is onaardig tegen iedereen die te dicht bij haar in de buurt komt. August valt ook buiten de groep. Hij komt Kate af en toe tegen en ze merkt dat ze het niet erg vindt als hij in de buurt is. Langzaam maar zeker worden ze vrienden. Maar August heeft een groot geheim…

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, we hebben dit boek gekozen bij de Bored to death YA book club voor oktober
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, spannend, verrassend, zielig
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Nee
7. Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een spannend verhaal met monsters
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil de hoofdpersonen ontmoeten. Ze lijken me interessant
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het eerste boek van een serie. Het boek is niet vertaald in het Nederlands. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Gelukkig komt het vervolg dit jaar uit
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor jongeren die houden van spannende verhalen, van monsters

Geef een antwoord