Siem wordt later directeur. Dat weten zijn vader en moeder zeker. Ze zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker. Als de Pierewaaien Siem vertellen dat hij later struisvogeldirecteur mag worden, is Siem dolgelukkig en lijkt zijn toekomst gered. Maar dan krijgt de struisvogelfarm bezoek van drie ruimtepakken en vanaf dat moment slaat het ongeluk toe. Siem en zijn struisvogeltje Struis raken diep in de problemen.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Marilotte (8-10 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★★
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk, spannend, verrassend
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
de tekeningen zijn gemaakt door Katrien Holland, deze zijn in allerlei blauw tinten en passen goed bij het boek.
7. Wat vind je leuk aan het boek?
dat het verhaal zo verrassend is.
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
niks
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik zou graag samen met Siem met Struis willen spelen.
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Siem Subliem en het ei van Jannes
Meneer en mevrouw Wrongel kunnen alle twee heel goed ruiken, samen maken ze parfumluchtjes in hun geheime laboratorium (Hemelse Neuzen eigenlijk hun kelder). Om een opvolger voor Hemelse Neuzen te hebben, wordt Siem geboren. Maar Siem heeft een slechte neus en ruikt niks. Al dat parfumgedoe vind hij dan ook niks.
Aan de overkant van de weg ligt Landgoed Pierewaai. Daar wonen meneer en mevrouw Pierewaai, Jannes en een heleboel struisvogels. Jannes is de zoon van meneer en mevrouw Pierewaai en hij is uitvinder.
Siem is dol op de struisvogels en gaat zo vaak als hij kan naar Landgoed Pierewaai. Maar dan beginnen de problemen. Meneer en mevrouw Wrongel willen, dat Siem niet meer naar de struisvogels gaat en zich bezig houdt met zijn geurvanger.
En dan is daar ineens mevrouw Witjes van de gemeente, zij zegt: “Wij hebben een melding gekregen, dat Landgoed Pierewaai teveel stinkt en daarom moet het weg.” De familie Pierewaai en Siem doen er alles aan om de struisvogels te houden. Maar of dit gaat lukken? En waarom Siem, Siem subliem heet?
Lees dan dit ontzettend grappige boek, je zult er geen spijt van krijgen!
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
meisjes en jongens vanaf een jaar of 7.