Tom Angleberger – Het orakel Yoda (3e recensie)

Eigenlijk is Dennis een enorme loser. Hij draagt een maand lang hetzelfde T-shirt en wil dat iedereen hem aanspreekt met Kapitein Dennis. Maar dan komt hij naar school met een Origami Yoda-vingerpop! Net zo Yedi-wijs als de echte Yoda. Origami Yoda voorspelt de toekomst en hij geeft tips in netelige situaties. En wat nou het allergekste is: zijn tips werken. Dus staat iedereen in de rij om zijn advies te vragen. Maar KAN dat eigenlijk wel? Wat is er aan de hand? Tommy gaat op onderzoek uit.

Boekinformatie
Schrijver: Tom Angleberger
Titel: Het orakel Yoda
Serie: Origami Yoda #1
Uitgeverij: De Fontein
Jaartal: 2013
Bladzijden: 150
Illustrator: Tom Angleberger
Vertaler: Aimée Warmerdam
Genre: school
Leeftijd: 10+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het was een aanbieding
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Tom Angleberger
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
Niet echt mooie plaatjes. Ze dienen als versiering.
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
7. Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over een vingerpoppetje van papier op de vinger van Dennis: het orakel Yoda. De vraag is of deze echt bestaat of niet. Het verhaal speelt zich af op school, waarbij iedere keer een klasgenootje advies vraagt aan Origami Yoda. Dit gebeurt allemaal tegen de achtergrond van spanning tussen de jongens en de meisjes. Eigenlijk gebeurt er niet zo heel erg veel in het verhaal. In die zin is het boek een beetje saai. Ook de grappen zijn aan de flauwe kant. Ik heb mijn zoon van 9 ook gevraagd wat hij ervan vond want hij heeft het ook gelezen. Hij vond het ook niet het leukste boek. De vormgeving van de kaft en de bladzijden zien er wel leuk uit. Als leuke extra wordt achterin het boek uitgelegd hoe je Yoda zelf kunt vouwen. Maar mijn zoon heeft daar geen belangstelling voor…
8. Wie is de hoofdpersoon?
Yoda
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
11. Waar speelt het verhaal zich af?
Op school
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
???
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

[extra_info]

Geef een antwoord