Boekpresentatie van “De verborgen dromen van Dali” (2017)

Een maand geleden was ik bij de boekpresentatie van “De verborgen dromen van Dali”, geschreven door Manon Berns. De boekpresentatie was in Rotterdam, in museum Boijmans van Beuningen. De middag begon met een interview door kinderen van het kinderbestuur van het museum. Daarna las Manon Berns een stukje voor uit haar nieuwe boek.

Opeens kwam Salvador Dali het voorlezen onderbreken. Hij had gehoord dat er een boek over hem was geschreven en was daar erg blij mee.

Manon vertelde welk schilderij van Salvador Dali haar had geïnspireerd voor dit boek. Manon kende het schilderij eigenlijk vooral uit boeken. Op dit moment hangt het schilderij in het museum bij de tentoonstelling “Gek op surrealisme”. Om zich voor te bereiden op het schrijven van dit boek heeft Manon dit schilderij veel bekeken. Ook is ze naar Spanje geweest om te kijken waar Salvador Dali heeft gewoond. Voor de boekpresentatie heeft ze een paar surrealistische kunstwerken gemaakt, zoals een telefoon met een kreeft en een ladenkastje.

Na de boekpresentatie waren er speciale rondleidingen door de tentoonstelling over surrealisme (o.a. met schilderijen van Salvador Dali). Natuurlijk kon je je boek door Manon laten signeren.

 

Over het boek:

De Blockbusters gaan op vakantie naar Spanje. Jimi, Juul en Lara zijn met Storm en zijn ouders mee om de vergunning voor een schilderij van Dalí te regelen. Storm zit vooral veel op zijn telefoon. Hij is boos en verdrietig vanwege een foto waarop het lijkt alsof hij met een meisje zoent. Maar dat is niet waar! Hij heeft verkering met Juul en zij is de enige die hij wel zou willen zoenen (maar hoe pakt hij dat aan?). De Blockbusters bedenken in Spanje een plan om het cyberpesten te stoppen. Ze gaan zelf misleidende foto’s maken, telkens gebaseerd op een werk van Dalí. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen in het Spaanse vissersdorp. Wat hebben die met elkaar en met het schilderij van Dalí te maken?

Ik hou van de kunstwerken van Salvador Dali en ben erg benieuwd naar dit boek. Het was een leuke en drukbezochte boekpresentatie.

 

Als je via deze link koopt krijg ik daar een klein percentage van. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Dit geld wil ik gebruiken voor verzendkosten voor de leeshelden en het onderhoud van mijn website. Alvast bedankt!

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt