Nominaties Woutertje Pieterse Prijs 2017

geplaatst in: overzicht | 0

logo Woutertje PieterseprijsIn februari werden de nominaties bekendgemaakt voor de Woutertje Pieterse Prijs. Deze prijs wordt sinds 1988 door een jury uitgereikt aan het beste literaire jeugdboek. Op zaterdag 8 april wordt de prijs uitgereikt.

 

Gerda Dendooven – Stella: ster van de zee
Querido 2016, 40 bladzijden, illustraties van Gerda Dendooven, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
Een visser en zijn vrouw vinden op een dag een klein meisje in hun netten. Niemand weet wie ze is of waar ze vandaan komt. Ze beslissen om het kind te houden en noemen haar Stella, Ster van de Zee. Dat Stella anders is dan de andere kinderen, daar komen haar nieuwe ouders pas na een tijdje achter. Zal Stella bij hen kunnen blijven? En wil ze dat eigenlijk wel?

Lida Dijkstra – De ring van koning Salomo
Luitingh-Sijthoff 2016, 188 bladzijden, illustraties van Martijn van der Linden, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Koning Salomo is een wijze, oude koning. Met zijn magische ring kan hij met demonen en engelen praten. Als op een dag zijn ring verdwijnt, gedraagt de koning zich heel erg vreemd. Wat is er aan de hand? Een weesjongen die in het paleis werkt, weet langzaam maar zeker het mysterie te ontraadselen…

Benny Lindelauf – Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
Querido 2016, 240 bladzijden, illustraties van Ludwig Volbeda, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Tortot, een cynische kok die met alle oorlogen meereist, vindt op een ochtend een jonge, gevluchte soldaat in een van zijn voorraadvaten. Het liefst wil de kok hem verraden, maar een verkoudheid gooit roet in het eten. Er ontstaat een vriendschap tegen wil en dank terwijl de oorlog doorraast…

Tom Schamp – Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld
Lannoo 2016, 64 bladzijden, illustraties van Tom Schamp, 6-
Tom Schamp neemt je in dit beeldwoordenboek mee op een fantastische reis naar een kleurrijke wereld. Met Otto en personages als Oom Tom Tom, Dr Demol en Professor De Vos ontdek je vreemde huizen, lekkere vruchten, grote boten, mooie muziekinstrumenten, exotische planten en zoveel meer. Grappig, prachtig geïllustreerd en leerzaam.

Toon Tellegen – Op een ochtend vroeg in de zomer
Querido 2016, 64 bladzijden, illustraties van Sylvia Weve, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren geeft de zwaluw een feest waarop alle gasten moeten vliegen. De leeuw wil niet langer brullen, maar zingen als de nachtegaal. Het nijlpaard is verschrikkelijk boos op de neushoorn maar weet zelf niet meer waarom. En op een dag stormt het zo dat alle dieren worden weggeblazen.

Bette Westera – Aap Beer Zebra
Gottmer 2016, 64 bladzijden, illustraties van Henriëtte Boerendans, 6-
Met ‘Aap Beer Zebra’ kunnen kleuters niet alleen de verschillende letters, maar ook zesentwintig dieren leren (her)kennen. Hoe beweegt een aap, wat doet een beer in de winter en wat eet een zebra? ‘Aap Beer Zebra’ vertelt het allemaal.

 

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com
[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie