boekomslag Maren Stoffels - Race

River kent haar beste vriend Ties door en door. Maar als Ties’ moeder doodgaat, verandert de band tussen hen. Ties voelt als een vreemde, zeker als hij steeds vaker omgaat met zijn broer, die een hekel heeft aan buitenlanders. Gelukkig is er nieuwkomer Ravi, die opvalt met zijn donkere huid en blote voeten. Hij laat River iets voelen wat ze niet kent. Ravi en Ties schrijven zich allebei in voor de jaarlijkse Eilandrun. Wat begint als een sportief spelletje, loopt al snel uit de hand…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar) – Voor mijn blog
1. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
De uitgeverij stuurde mij een leuk persbericht over dit boek en daardoor werd ik nieuwsgierig.
3. Waar gaat het verhaal over?
Het speelt zich af op een Nederlands waddeneiland. Op het eiland wordt elke zomer een race georganiseerd, de zogenaamde Eilandrun. Op het eiland wonen Ties en River. Zij waren dikke vrienden, maar Ties verloor zijn moeder en na haar dood veranderde Ties. Hij gaat sindsdien viel om met zijn broer Douwe en diens beste vriend ‘Patje’. Deze twee jongens zijn racistisch en dat zorgt voor veel problemen op het eiland. Vooral als de Surinaamse Ravi op het eiland komt wonen met zijn familie en zich meteen inschrijft voor de Eilandrun. Tijdens de race komen er veel opgekropte gevoelens tot uitbarsting.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Ties en River vertellen om de beurt hun verhaal.
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
River… ik zou het leuk vinden om met haar te gaan strandjutten. River is een hele lieve vriendin denk ik!
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
Het verhaal is hedendaags. In tegenwoordige tijd dus.
7. Waar speelt het verhaal zich af?
Op een Nederlands Waddeneiland, maar welk eiland het is wordt niet gezegd.
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het gaat over rouw, vriendschap, eerlijkheid, maar ook over wederzijds respect en acceptatie. In het boek hebben de personage Douwe en Patje geen respect voor buitenlanders. Maren Stoffels laat zien hoe zoiets heel erg uit de hand kan lopen.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is serieus en ingetogen. Niet heel avontuurlijk, vlot en hip, maar wel eigentijds en doordringend.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Geef een reactie