Clare Balding – Het renpaard dat niet wilde racen

Charlie en haar familie wonen op een koeienboerderij, maar dreigen te moeten verhuizen. Charlie weet dé oplossing voor de financiële zorgen: ze moeten een racepaard kopen en de plaatselijke derby winnen! Nobele Krijger is supersterk, fit en gezond. Er is alleen één probleempje... hij wil niet rennen. Of eigenlijk verzet hij nog geen stap zonder zijn beste vriend Prins (een kleine pony die vooral veel scheten laat). Charlie weet zeker dat Nobele Krijger een echte racekampioen is. Maar hoe kan ze dat bewijzen? De grote derby komt snel dichterbij en alleen door die te winnen kan de boerderij van haar familie gered worden... Weet Charlie haar chaotische familie te veranderen in een top trainingsteam? Zal haar paard zijn zenuwen onder controle krijgen?

Boekinformatie
Schrijver: Clare Balding
Titel: Het renpaard dat niet wilde racen
Uitgeverij: Kluitman
Jaartal: 2017
Bladzijden: 240
Illustrator: Tony Ross
Vertaler: Hanneke Majoor
Genre: paardenverhaal
Leeftijd: 8+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via xxx
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Brigitte (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Door de titel die vond ik zo grappig
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, interessant, leuk, ontroerend, realistisch, spannend, verrassend, vrolijk
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja gemaakt door Tony Ross
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
Ze passen goed bij het verhaal
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
7. Waar gaat het verhaal over?
Over Charlie die per ongeluk een paard koopt op een veiling doordat ze haar hand omhoog houdt om te zwaaien naar een vriendin die ze daar ziet
8. Wie is de hoofdpersoon?
Charlie
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ja Joe en Charlie en lekker een stuk paardrijden
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
11. Waar speelt het verhaal zich af?
Op de boerderij van Charlie
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
Het is een spannend verhaal en je bent verbaasd over de mensen die Charlie willen helpen en hoe ver ze komt met een paar dat niet wil racen. Het is goed geschreven want bij elke hoofdstuk vraag je je af, gaat het lukken.
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Als je van paarden houdt en iets meer wil weten over renpaarden, ga het zeker lezen. Het is vrolijk maar ook spannend en je kan niet wachten tot je bij het einde bent zodat je dan weet of het gelukt is om een race te lopen.
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie