Kiera Cass – Siren (2e recensie)

Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort. Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar... maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Boekinformatie
Schrijver: Kiera Cass
Titel: Siren
Uitgeverij: Van Goor
Jaartal: 2016
Bladzijden: 256
Vertaler: Hanneke van Soest
Genre: science fiction & fantasy
Leeftijd: 15+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
xxx
- koop dit boek bij bookdepository
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van An (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Cover sprak me al lang aan
3. Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over de sirene Kahlen. Ze is 80 jaar geleden door haar veranderd en moet haar nu 100 jaar dienen. Dit wil zeggen dat ze de mensen op schepen betoverd met haar stem zodat ze in zee springen en verdrinken . Dit doet ze samen met haar zuster sirenen. In de tussentijd wonen ze aan land . Daar leert ze een jongen kennen en is ze verliefd. Dit veranderd natuurlijk alles.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Kahlen
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Akinli
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
Nu
7. Waar speelt het verhaal zich af?
USA
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Leest vlot weg. Het is een leuk verhaal.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie