Kristine Groenhart – Mulberry House (3e recensie)

Marjolein verhuist samen met haar ouders naar Engeland. Ze komt terecht op Mulberry House, een kostschool voor meisjes, en ontdekt al snel dat het er op zo’n school heel anders aan toe gaat dan in Nederland. Er gelden hoge eisen en strenge regels, ze moet een uniform aan en zelfs na school zit ze nog steeds op school. Hoewel ze haar best doet, mist ze haar ouders, haar vriendinnen, haar hockeyteam en… jongens! Zal Marjolein zich staande weten te houden?

Boekinformatie
Schrijver: Kristine Groenhart
Titel: Mulberry House
Serie: Mulberry House #1
Uitgeverij: Ploegsma
Jaartal: 2014
Bladzijden: 208
Genre: school
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
xxx
xxx
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar) – voor mijn blog Leesdame.nl
1. Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik kwam het boek tegen in de app Booqees en de omslag sprak mij aan.
3. Waar gaat het verhaal over?
De Nederlandse Marjolein verhuist met haar ouders naar Engeland. Omdat haar ouders veel onderweg zullen zijn, gaat Marjolein naar een kostschool. Zo’n kostschool die we kennen uit de boeken van Enid Blyton. Dat is eerst heel spannend en leuk, maar al gauw ontdekt Marjolein dat het flink aanpassen is. Ze kent een beetje Engels en op de kostschool gaat alles in het Engels, inclusief alle schoolvakken. Maar ook het aangaan van vriendschappen gaat lastig in het begin.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Marjolein
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
De directrice van de school. Ik zou haar vragen of ze wat milder en begripvoller kan zijn tegen Marjolein.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
Heden
7. Waar speelt het verhaal zich af?
In Engeland, op een typische kostschool.
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Veel mensen droomden na het lezen van Pitty en de Dolle tweeling over het Engelse kostschoolleven. Marjolein maakt het mee. Daarnaast is het leuk om een wat moderner boek over het Engelse kostschoolleven te lezen.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Mulberry House is het eerste deel van een serie over Marjolein op kostschool.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie