De vader van Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken. Darkus gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Een vijand waar Darkus in z’n eentje nooit tegen op kan. Maar onverwacht krijgt hij hulp, eerst van een enorme kever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Leuke kaft en het werd door anderen aanbevolen
3. Waar gaat het verhaal over?
Over een jongen die op zoek is naar zijn vader. Zoals uit de titel blijkt, spelen kevers een belangrijke rol in het boek.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Darkus
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?

7. Waar speelt het verhaal zich af?

8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een heel erg leuk en spannend verhaal is. Samen met mijn zoon van 9 heb ik er van genoten en hij vond het minstens zo leuk als ik. Wij vinden het een aanrader!
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Heerlijk boek! Grappig en beetje bizar verhaal. Er komen veel verschillende soorten kevers in het boek voor. Het is leuk om op te zoeken hoe die er uit zien. Er komen in het boek vaktermen voor met betrekking tot insecten. Aan het eind van het boek worden die vaktermen uitgelegd. Voor kinderen staan er nog wel wat meer moeilijke woorden in. Zo kunnen ze hun woordenschat uitbreiden… Mooi aan het boek is dat er afbeeldingen van kevers op snee zijn. Wel erg jammer dat het geen hardcover boek is maar een paperback….
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja