M.G. Leonard – Keverjongen

De vader van Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken. Darkus gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Een vijand waar Darkus in z'n eentje nooit tegen op kan. Maar onverwacht krijgt hij hulp, eerst van een enorme kever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan.

Boekinformatie
Schrijver: M.G. Leonard
Titel: Keverjongen
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2016
Bladzijden: 284
Illustrator: Julia Sarda
Vertaler: Esther Ottens
Genre: detective
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
eboek (bieb NL)
Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Leuke kaft en het werd door anderen aanbevolen
3. Waar gaat het verhaal over?
Over een jongen die op zoek is naar zijn vader. Zoals uit de titel blijkt, spelen kevers een belangrijke rol in het boek.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Darkus
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?

7. Waar speelt het verhaal zich af?

8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een heel erg leuk en spannend verhaal is. Samen met mijn zoon van 9 heb ik er van genoten en hij vond het minstens zo leuk als ik. Wij vinden het een aanrader!
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Heerlijk boek! Grappig en beetje bizar verhaal. Er komen veel verschillende soorten kevers in het boek voor. Het is leuk om op te zoeken hoe die er uit zien. Er komen in het boek vaktermen voor met betrekking tot insecten. Aan het eind van het boek worden die vaktermen uitgelegd. Voor kinderen staan er nog wel wat meer moeilijke woorden in. Zo kunnen ze hun woordenschat uitbreiden… Mooi aan het boek is dat er afbeeldingen van kevers op snee zijn. Wel erg jammer dat het geen hardcover boek is maar een paperback….
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie