[book-info title=”Kalle” author=”Tom Moorhouse”] kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Anna (8-10 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, eng, fascinerend, grappig, interessant, lang, leuk, mooi, spannend, zielig
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Sonja
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
Ik vind de tekeningen goed bij het verhaal passen en mooi getekend.
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
7. Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over een rat Kalle, die een eigenwijze broer Splinter heeft. Splinter is op een ochtend weg gegaan om een naam te verdienen. Als je een goede daad hebt gedaan verdien je een naam. Toen Kalle dat ontdekte zei hij het tegen zijn moeders. Die zeiden: Kalle, we vertrouwen op je, wil je achter hem aan gaan en goed voor hem zorgen? En Kalle antwoordde: oké, ik ga achter hem aan en ik zorg goed voor hem. En samen beleefden ze veel avonturen.
8. Wie is de hoofdpersoon?
Kalle
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik zou Kalle wel willen ontmoeten. Het zou me best leuk lijken om samen te spelen, een rat kan heel veel kunstjes.
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
11. Waar speelt het verhaal zich af?
Op verschillende plekken.
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
Hallo, mijn naam is Anna en ik vond het boek heel leuk, want vanaf de eerste bladzijde wou ik doorgaan met lezen (de schrijver heeft dat goed gedaan). Ik vond het een heel leuk boek met mooie tekeningen. Soms moest je een klein beetje huilen en soms moest je keihard lachen.
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is heel spannend.
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

.