Tosca Menten trad op in bibliotheek Rotterdam

Op 3 mei ben ik naar de voorstelling “Bomkak Zing’s met Dummie de Mummie!” van Tosca Menten geweest. Samen met Jorind Josemans (accordeon) en Mirek Walton (toetsen en gitaar) doet ze een theaterprogramma die gebaseerd is op haar boeken.

Tosca Menten bij bieb
wachten op Tosca…

 

Tosca vertelt dat schrijvershersens heel anders zijn dan juffenhersens. In juffenhersens zit alles netjes opgeborgen, in laatjes, zodat informatie makkelijk terug gevonden kan worden. Maar in schrijvershersens is het een zooitje. Niets is snel terug te vinden. Dat betekent wel dat in schrijvershersens alles kan!

Het eerste liedje gaat over Lorre, de papegaai uit De wraak van Lorre. Lorre blijkt ontzettend irritant te zijn. Hij praat alles na wat Tosca zegt…

Tosca Menten bij bieb
een liedje over Lorre

 

Dummie de mummie en Tosca zingen een liedje over de Nijl. En er is een liedje met de ezel uit Dummie de mummie, maar die kan alleen maar ‘ia’ zeggen.

Tosca Menten bij bieb
met Dummie de mummie

 

Tosca leest een stukje voor uit “De wraak van Knor”, een heel vies stukje en door de zaal hoor je kinderen ‘bah’ roepen. Maar het is ook een heel grappig stukje.

Tosca Menten bij bieb
Tosca leest voor…

 

Aan het einde van de voorstelling is er een dansje met een struisvogel en flamingo’s. Daarvoor worden er vrijwilligers uit de zaal gevraagd. Een moeder doet het struisvogelpak aan en een jongen een flamingopak. Op het filmpje kun je zien hoe het dansje er uit ziet. De hele zaal moest mee doen.

 

 

Na de voorstelling kwam Tosca terug naar de zaal om handtekeningen uit te delen.

Het was een ontzettend grappige en leuke voorstelling. Ik wil meer boeken van Tosca lezen 🙂

 

 

De foto’s en het filmpje zijn door mijzelf gemaakt