Dummie gaat naar New York! Bart heeft daar een expositie kunnen regelen voor dit jonge schildertalent uit Egypte en Dummie moet natuurlijk naar de opening. Klaas vindt zo’n grote stad helemaal niks, maar deze kans kun je nu eenmaal niet laten lopen. Met Dummie in een gitaarkoffer reizen Klaas en Goos naar de Big Apple. Ze verkennen de stad, totdat Dummie in het park verzeild raakt bij de training van het honkbalteam van de jonge Cobra’s. Door te bewegen volgens een oude slangendans blijkt hij niet alleen hard te kunnen slaan, maar ook keihard te kunnen gooien. Hij leert zijn dans aan de jonge Cobra’s en iedereen wordt beter. Maar een van hun tegenstanders is furieus. Hoe kan hij de Cobra’s uitschakelen? Met een echte slang misschien?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Rapha (8-10 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, geheimzinnig, grappig, lang, leuk, spannend
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, De tekeningen zijn van Elly Hees
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
De tekeningen zijn grappig en passen bij het verhaal
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
7. Waar gaat het verhaal over?
Dummie gaat naar New York! Bart heeft daar een expositie kunnen regelen voor dit jonge schildertalent uit Egypte en Dummie moet natuurlijk naar de opening. Klaas vindt zo’n grote stad helemaal niks, maar deze kans kun je nu eenmaal niet laten lopen. Met Dummie in een gitaarkoffer reizen Klaas en Goos naar de Big Apple.
Ze verkennen de stad, totdat Dummie verzeild raakt in een honkbalwedstrijd op straat. Door te bewegen volgens een oude Cobradans blijkt hij niet alleen hard te kunnen slaan, maar ook keihard te kunnen gooien. De honkballers halen Dummie over mee te doen met een belangrijke wedstrijd. Maar hun tegenstander is furieus. Wie is ineens die mysterieuze pitcher met zijn zogenaamde Cobra-swing? Hoe kunnen zij die uitschakelen? Met een echte cobra misschien?
8. Wie is de hoofdpersoon?
Dummie , Goos en Klaas
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Goos, Klaas en Dummie
met hun zou ik pizza gaan bakken ZONDER BROCOLIE
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
11. Waar speelt het verhaal zich af?
Op de boederij en in New york, times square
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
Het is grappig en spanned
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is het leukste boek wat ik gelezen heb!
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen