Susin Nielsen bij boekhandel Donner

Op 10 maart was Susin Nielsen op bezoek bij boekhandel Donner (Rotterdam). Ze werd geïnterviewd door Maritza, boekverkoper bij Donner.

Susin Nielsen (links) en Maritza

 

Susin Nielsen vertelde dat ze altijd al schrijver wilde worden. Toen ze klein was schreef ze veel. Toen ze naar de middelbare school begin ze ook gedichten te schrijven. Ze heeft een studie ‘Radio and TV arts’ gedaan in Toronto.

Tijdens het eerste seizoen van het tv-programma Degrassi Junior High werd ze aangenomen voor de catering. Ze vond het heerlijk om op de set aanwezig te zijn. Na het eerste seizoen ging ze op reis in terwijl ze in Nederland was (in Den Haag) schreef ze een script voor Degrassi Junior High met daarin personages die ze leuk vond en dingen waarvan ze wilde dat die met de personages zouden gebeuren. Dit liet ze bij terugkomst in Canada aan de tekstschrijvers zien en toen mocht ze het script voor een aflevering schrijven. Dat beviel goed en ze mocht meer scripts schrijven. Na een tijdje werd haar gevraagd of ze een boek over een van de personages wilde schrijven. En dat werden uiteindelijk vier boeken.

Maar Susin wilde een YA-boek schrijven dat niets met televisie te maken zou hebben. Ze stuurde een manuscript naar uitgeverijen en kreeg te horen dat haar verhaal verschrikkelijk was. Daar schrok ze zo van dat ze 15 jaar lang geen boek meer schreef. Ze had het druk met werken voor televisieprogramma’s. Uiteindelijk is ze toch weer gaan schrijven…

Haar doel is om mensen te laten lachen en huilen.

Over Wij zijn allemaal moleculen zegt ze dat ze tot haar 13e meer op Stuart leek, en daarna tot haar 18e meer op Ashley leek.

Susin Nielsen (links) en Maritza boeken van Susin Nielsen

Het was een erg gezellige avond! Ik ben blij dat boekhandel Donner regelmatig leuke boekenactiviteiten organiseert 🙂

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt