icoontje voor zomerlezen


Nog een maand en dan begint de zomer, en is het bijna tijd voor de zomervakantie. Heerlijk om dan ‘s ochtends niet meer vroeg op te staan, omdat je op tijd op school moet zijn. Je hebt de hele dag om lekker buiten te spelen en andere leuke dingen te doen. Je gaat misschien op vakantie of je gaat andere leuke dingen doen. Vergeet je ook niet af en toe een boek te lezen? Ikvindlezenleuk wil jou hierbij helpen.

Doe mee met zomerlezen! Lees in juli & augustus minimaal drie boeken en schrijf daarover recensies. Iedereen die meedoet krijgt in september een certificaat zodat je aan iedereen kunt laten zien dat je mee hebt gedaan met zomerlezen. En iedereen die minimaal 3 recensies heeft geschreven maakt kans op een leuke prijs.

Je mag allerlei boeken lezen als het maar voor kinderen en/of jongeren is. Het kan een prentenboek zijn, een leesboek, een informatief boek of een stripboek. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie voor leuke boeken gaan lezen.

Zomerlezen 2017

Meedoen?

  • Meld je aan via het aanmeldformulier
  • Lees in juli & augustus minimaal 3 boeken
  • Schrijf voor 1 september recensies over deze boeken
  • Maak kans op een leuke prijs. Je ontvangt in ieder geval een certificaat met daarop de boeken die je hebt gelezen

En vraag of je vrienden, klasgenoten en familieleden ook meedoen. Hoe meer lezers, hoe leuker 🙂

Leestips

Bibliotheek

Ken je de Vakantiebieb van de bibliotheek al? Dit is een app voor op je telefoon of tablet waarmee je e-boeken kunt lezen. Het is gratis, dus je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. De Vakantiebieb is open van 1 juni t/m 31 augustus. Hier kun je zien welke boeken er dit jaar in de vakantiebieb staan.

Als je lid bent van de bibliotheek kun je altijd via de website van de bibliotheek e-boeken lenen. Net als bij een gewoon biebboek heb je dan 3 weken de tijd om het boek te lezen. Een bibliotheekabonnement is voor iedereen onder de 18 jaar gratis! Dus ga snel naar de bibliotheek bij jou in de buurt om lid te worden.

De bibliotheek heeft ook een app met luisterboeken, Luisterbieb. Hier kun je luisterboeken downloaden. Handig voor in de auto als je op vakantie gaat. Voor de meeste luisterboeken hoef je geen lid van de bibliotheek te zijn.

Of…

Je kunt natuurlijk ook boeken uit je eigen boekenkast lezen, of boeken ruilen met je vrienden.

Ik wens je heel veel leesplezier!