Sarah J. Maas – Hof van mist en woede (1e recensie)

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Boekinformatie
Schrijver: Sarah J. Maas
Titel: Hof van mist en woede
Serie: Hof van doorns en rozen #2
Uitgeverij: Van Goor
Jaartal: 2016
Bladzijden: 608
Vertaler: Valérie Janssen
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Anoniem (15-18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het 1e deel gelezen en ging al meteen door naar het 2e deel. Ik vond de 1e deel al goed en was meteen ook nieuwsgierig naar de 2e. Het heeft mn verwachtingen meer dan voldoen. Ik heb genoten en heb al het 3e deel in m’n kast staan.
3. Waar gaat het verhaal over?
Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Feyre
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Cassian willen ontmoeten. Ik denk dat je met hem wel een leuk dagje kan hebben.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
In het nu, maar wel in een heel ander wereld.
7. Waar speelt het verhaal zich af?
Het feeënrijk Prythian.
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het houd je aandacht vast, laat je niet afschrikken door de dikte van het boek.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is iets voor jou als je van fantasie houd en waar niet alles op liefde is gebasseerd. Het is van alles wel een beetje en het is heel realistisch geschreven. Fantasie speelt wel een hele grote rol. Romantiek is er ook hoor maar het is niet altijd aanwezig en afgedwongen zoals je wel vaak in young adult boeken kan tegenkomen.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Geef een antwoord