Dan Brown – Het verloren symbool

Robert Langdon wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste geheimen uit de geschiedenis. Zijn goede vriend Peter Solomon, prominent lid van de vrijmetselarij en filantroop, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de legendarische macht die daardoor vrijkomt aan hem overdraagt. Langdon kan niet anders dan het spel meespelen. Hij krijgt hulp van Katherine, Solomons zus, een vooraanstaand wetenschapper die de kracht van het menselijk denken bestudeert. Lukt het hun de geheimen van Washington te ontraadselen? Want wat hadden de idealen van de geestelijk vaders van de Verenigde Staten gemeen met de denkbeelden van de vrijmetselarij? En kan die kennis Solomons leven en het voortbestaan van de wereld veiligstellen?

Boekinformatie
Schrijver: Dan Brown
Titel: Het verloren symbool
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Jaartal: 2009
Bladzijden: 510
Vertaler: Marion Drolsbach
Genre: thriller
Leeftijd: 18+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com | eboek (bib B)
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Annelore (10-12 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb dit boek gekozen omdat ik ook al eerder boeken van Brown heb gelezen. En die vond ik heel erg leuk maar, ook omdat ik heel veel van thrillers en detectives houd
3. Waar gaat het verhaal over?
Robert Langdon wordt onder valse wensen naar Washington DC gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste verborgen geheimen uit de geschiedenis. Na aankomst on het Capitool krijgt Langdon een telefoontje. Peter Solomon, hoogste niveau lid van de vrijmetselarij en goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil eigenlijk maar een ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de macht die daardoor vrijkomt aan de kidnapper overdraagt.
4. Wie is de hoofdpersoon?
De hoofdpersoon is Robert Langdon.Robert langdon is hoogleraar kunst geschiedenis aan de Havard universiteit. Langdon is ook een persoon die vaak wordt betrokken bij moordonderzoeken of gewoon lastige politie onderzoeken.
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja, dat denk ik wel, omdat Langdon heel veel houdt van de oudheid en ook heel veel weet van lastige maar dan ook echt lastige raadsels en mysteries. En als ik Langdon werkelijk zou kunnen ontmoeten dan zou ik samen met hem een raadsel of mysterie oplossen!
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in het hier en nu
7. Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in Washington DC, in het capitool.
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Anderen moeten dit boek lezen omdat, Brown gewoon zo goed kan schrijven, als je zijn boek leest (het verloren symbool) lijkt het echt alsof jij echt in het verhaal zit, alsof jij het echt meemaakt!
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...

ikvindlezenleuk knop recensie schrijven langwerpig

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie