John Flanagan – De slag op de Heckingse Heide

Nu hij zijn straf voor hoogverraad is ontlopen, verzamelt Morgarath een leger woeste Wargals om de pas gekroonde koning Duncan te verslaan. Halt bereidt zich voor op een bijna onmogelijke taak: hij moet de vijand bespioneren en daarvoor moet hij de kliffen van de Bergen van Nacht en Regen beklimmen, iets wat volgens iedereen ondoenlijk is. Het lukt Halt dit waagstuk te volbrengen, en bij de veldslag die daarop volgt wordt het lot van het koninkrijk Araluen beslist.

Boekinformatie
Schrijver: John Flanagan
Titel: De slag op de Heckingse Heide
Serie: De grijze jager - de vroege jaren #2
Uitgeverij: Gottmer
Jaartal: 2017
Bladzijden: 364
Vertaler: Wybrand Scheffer
ISBN: 9789025766030
Genre: sprookjes
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via e-boek bieb (NL) || storytel || e-boek bib (B)
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Robin (10-12 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het hoort bij een serie die ik lees omdat ik van boeken hou die actie en avontuur bevatten.
3. Waar gaat het verhaal over?
Nu hij zijn straf voor hoogverraad is ontlopen, verzamelt Morgarath een leger woeste Wargals om de pas gekroonde koning Duncan te verslaan. Halt bereidt zich voor op een bijna onmogelijke taak: hij moet de vijand bespioneren en daarvoor moet hij de kliffen van de Bergen van Nacht en Ontij beklimmen, iets wat volgens iedereen ondoenlijk is. Het lukt Halt dit waagstuk te volbrengen, en bij de veldslag die daarop volgt wordt het lot van het koninkrijk Araluen beslist.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Halt en Crowley twee grijze jagers.
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee, lijkt me gewoon niet leuk.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
In de Middeleeuwen.
7. Waar speelt het verhaal zich af?
In Araluen
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Want Het is leuk en spannend.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Genre: fantasie, avontuur en actie ik raad dit boek aan bij mijn leeftijdsgenoten omdat het een spannend boek is.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie