Iris Stobbelaar – Stranders (1e recensie)

Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt. Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelfs het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar Kaatje…

Boekinformatie
Schrijver: Iris Stobbelaar
Titel: Stranders
Uitgeverij: Ploegsma
Jaartal: 2015
Bladzijden: 446
Illustrator: Maaike Putman
ISBN: 9789021675107
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 10+
- leen het e-boek bij de bieb (NL)
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hedwig (12-15 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is, Het is ook nog geschreven door een goede vriendin
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, geheimzinnig, leuk, mooi, spannend, verrassend
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Geen tekeningen maar wel een mooie kaft
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
Het is zo diepgaand en eigenlijk voor volwassene maar toch zo verwoord dat iedereen het kan lezen ze noemen dat een boek voor jong en oud er is ook nog een boodschap in het verhaal nooit iemand verwensen ook al ben je nog zo boos op iemand door alles heen weetje dat je toch van die gene houd zo is de hoofdrol voor zijn zusje door het vuur gegaan
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
7. Waar gaat het verhaal over?
Over een jongen die nooit weg kan door dat hij moet oppassen op kaatje zijn zusje hij is heel blij dat het eindelijk tijd is voor de grootste voetbal wedstrijd van het jaar maar als dat niet doorgaat omdat hij moet oppassen ishij woedend kaatje voelt zich erg schuldig als hij bedenkt dat hij er ook stiekem heen kan gaan klaart zijn humeur helemaal op hij vertrekt om 5.00 als zijn zusje dan wakker word schrikt hij zich kapot als zij dan niet naar boven wil word hij zo woedend dat hij wenst dat ze in haar grootste nachtmerrie leefde als hij dan na de wedstrijd terug komt is kaatje weg hij zoekt overal maar tevergeefs dan komt er een man kaj hij zegt dat hij weet waar ze is kaj neemt hem mee naar een totaal andere wereld wat daarvoor gewoon zijn straat was kaj brengt de jongen naar een herberg genaamd de rilverkilt daar begint hij z’n zoektocht naar kaatje
8. Wie is de hoofdpersoon?
Job
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Kaatje ze lijkt mijnen lief klein meisje een kwebbelkop zou ik ook wel willen ontmoeten maar die vind ik eng dus wel in zo’n kermis als in het verhaal
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
11. Waar speelt het verhaal zich af?
In een fantasie wereld (voor een groot deel )
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
Omdat het een erg mooi boek is en ook omdat er een belangerijke les inzit
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik heb denk ik al genoeg verteld ??❤ Anders heeft het geen zin om het boek nog te lezen
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

.

Geef een antwoord