Karlijn Stoffels – Eigen vuur (2e recensie)

1944. Oostburg, Zeeuws-Vlaanderen. Het dorp waar Sooys woont wordt gebombardeerd. Zonder huis, zonder ouders en zonder wegwijzers moet hij met zijn zusje en broertjes op zoek naar veiligheid – dwars door oorlogsbied. Bruggen zijn opgeblazen, er liggen mijnenvelden, hele gebieden zijn onder water gelopen… En ondertussen heeft hij ook nog een geheime boodschap bij zich. Wie kun je vertrouwen in een land vol vijanden en gevaar? En hoe kan er te midden van alle geweld en onzekerheid toch iets heel moois ontstaan? Als Sooys in Marries ogen kijkt, weet hij dat het kan.

Boekinformatie
Schrijver: Karlijn Stoffels
Titel: Eigen vuur
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 2016
Bladzijden: 160
ISBN: 9789025869724
Genre: oorlog & verzet
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik moet het lezen voor een lijstje
3. Waar gaat het verhaal over?
Dit boek gaat over twee maanden in het leven van een gezin in Oostburg, Nederland, in 1944, tijdens Wereldoorlog II. Toen werd Oostburg gebombardeerd.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Sooys (François)
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee. Omdat ik het boek niet heel erg goed vond. Net het uitlezen waard.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
in 1944, tijdens Wereldoorlog II
7. Waar speelt het verhaal zich af?
Zeeuws-Vlaanderen
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Voor jongeren vanaf 12 jaar die niet veel (meer) weten over de periode van de Tweede Wereldoorlog kan het een goed boek zijn. De personages blijven redelijk vlak, maar zijn net levendig genoeg om je als lezer minimaal in te leven. De afstandelijkheid als schrijfvorm zorgt er ook voor dat de ellende die in het boek zit, minder tastbaar is, en daardoor draaglijk blijft.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek zou iets meer mogen vertellen over het leven van de personages. Nu gaat het over een barre tocht, dwars door oorlogsgebied, maar blijven de personages alleen maar namen. Net niet onderling inwisselbaar.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Geef een antwoord