Roald Dahl – De GVR (9e recensie)

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, ik heb het als kind gelezen en wilde het nu samen met mijn zoon lezen
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, leuk, spannend
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Quentin Blake
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
leuke zwart wit tekeningen
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
7. Waar gaat het verhaal over?
Een klein meisje die avonturen beleeft met een reus.
8. Wie is de hoofdpersoon?
De Grote Vriendelijke Reus!
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
11. Waar speelt het verhaal zich af?
in Engeland
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
Super leuk boek met veel fantasie en humor.
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik vond dit boek als kind ontzettend leuk. Omdat het een klassieker is, wilde ik het nu graag met mijn zoon lezen (9 jaar). Die vond het boek ook een erg leuk boek. Nu ik ouder ben viel me vooral het grappige taalgebruik op van de Grote Vriendelijke Reus. Het boek is oorspronkelijk in het Engels verschenen maar de vertaling van Huberte Vriesendorp is top en bevat mooie vondsten. Ik begreep echter van een vriendin dat dit boek door het taalgebruik van de Grote Vriendelijke Reus wel lastig te lezen is voor kinderen met dyslexie.
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen

Meer informatie over dit boek