boekomslag Bies van Ede - Verdwijnkind

Jaap en Biko zijn broers, maar lijken totaal niet op elkaar. Jaap is luidruchtig en eist alle aandacht op, terwijl Biko nauwelijks opvalt. Biko wordt dan ook helemaal vergeten door zijn moeder: ze verlaat het ziekenhuis met maar één kind. Biko blijft alleen achter, tot hij wordt gevonden door een schoonmaker, een asielzoeker. Hij neemt de baby mee naar zijn ‘huis’, een garage die hij heeft ingericht met gevonden spullen. Daar groeit Biko op. Algauw blijkt hij over vreemde talenten te beschikken. Zo kan hij plotsklaps verdwijnen. Biko raakt bevriend met Loekie, een meisje dat uit een lawaaierig gezin komt en snakt naar rust en stilte. Die vindt ze bij Biko en zijn vader. Wanneer ze op een dag aan het spelen zijn, betrappen Biko en Loekie twee autodieven op heterdaad en hun leven neemt een onverwachte wending…

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
het was een aanbieding
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, vreemd
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
nvt
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
7. Waar gaat het verhaal over?
Ik ben altijd graag erg enthousiast over een boek maar helaas kan ik dat over dit boek niet echt zijn. Ik vind het vooral een beetje vreemd boek. Het verhaal leest gemakkelijk weg en kabbelt voor. Hier en daar worden er maatschappijkritische thema’s aangesneden zonder er diep op in te gaan. Voordat je het weet is het uit want dik is het boek niet te noemen. Hoewel het boek een goede afloop heeft is het voor mij toch onbevredigend. Het is net alsof ik het boekje niet helemaal snap. Wat wil de auteur met dit boekje? Het is een aardig boekje maar echt leuk vond ik het niet. Ik ben heel benieuwd wat mijn zoon ervan vindt want die leest het nu. Hij heeft nu drie hoofdstukken gelezen maar is nog niet dolenthousiast.
8. Wie is de hoofdpersoon?
Biko
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
11. Waar speelt het verhaal zich af?
?
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
Er zijn veel andere boeken die ik liever zou aanraden.
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen