Jozua Douglas, Tosca Menten, Manon Sikkel (De lachende zaag) – Gruwelijk grappige griezelverhalen (1e recensie)

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die jongen met een lintworm van veertien meter in zijn buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden! Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan!

Boekinformatie
Schrijver: Jozua Douglas, Manon Sikkel, Tosca Menten
Titel: Gruwelijk grappige griezelverhalen
Uitgeverij: De Fontein, Luitingh-Sijthoff, Van Goor
Jaartal: 2017
Bladzijden: 168
Illustrator: Katrien Holland
Genre: griezelverhaal, humor
Leeftijd: 8+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Gino (10-12 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, eng, fascinerend, geheimzinnig, grappig, leuk, spannend, verrassend, vrolijk
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
katrien Holland
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
Hele grappige tekeningen. Ze passen goed bij de verhalen en maken het soms griezeliger, maar soms juist ook grappiger
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
7. Waar gaat het verhaal over?
Dit boek bevat 9 korte verhalen. Afgewisseld door gedichten, spreekwoorden en gruwelijk grappige griezelweetjes.
Tosca Menten schreef de volgende verhalen:
De lachende zaag:
In dit verhaal wordt het ontstaan van het genootschap: De lachende zaag verteld. Het speelt zich af in de middeleeuwen. Veel mensen worden ziek en gaan dood door de Pest. Op een dag wordt ook Abbeke ziek. Zijn vader wil niet dat hij dood gaat. Hij haalt vriend Peter erbij. Die moet spannende verhalen komen vertellen. Abbeke leek hierdoor op te knappen. Als Peter bijna stikt in een appel, kan hij niet meer vertellen. De vader van Abbeke gaat op zoek naar andere vertellers. Zo ontstaat het genootschap de Lachende zaag.
Het gruwelijk dieet:
Stefan logeert in de vakantie bij tante jet. Tante Jet houdt erg veel van lekker eten. (ze is dan ook erg dik) Stefan houdt erg van koken. Dus de vakanties zijn erg leuk. Als Stefan weer bij zijn tante is, krijgt zijn tante een ongelukje met een mes. Ze moet naar de dokter om de wond te laten hechten. De dokter vindt haar veel te dik. Ze moet op dieet. Dat vinden Stefan en tante Jet allebei niet leuk. Stefan bedenkt een oplossing. Een oplossing met een lintworm. Loopt dat wel goed af….
Knobbeltjesdag
Dit verhaal gaat over vieze puisten. En hoe daar in de vorige eeuw elk jaar wedstrijden om werden gehouden. Ook Daan had behoorlijke puisten. Zijn moeder schreef hem in voor de wedstrijd. Dat ging de eerste keer mis. Tijdens het uitknijpen van zijn puist komt de smurrie niet op de spiegel. Hij moest nu weer een jaar wachten op zijn volgende kans. Het hele jaar ‘goeie dingen’ eten: chocola, speklapjes met friet en aardbeien. Nu had hij teveel geoefend met uitknijpen. Op knobbeltjes dag waren zijn puisten leeg. Lukt het hem op de laatste keer wel? Hij mag maar mee doen tot 12 Jaar. Dus dit jaar was zijn laatste kans.
De wrat:
In dit verhaal logeert Simone bij haar opa. Haar opa is bijzonder. Hij koopt altijd wratten van haar. Hij koopt ze voor 10 cent. Simone is er dan vanaf. En 10 cent rijker. Bij haar opa gaan de wratten vanzelf weer weg binnen 48 uur. Als ze bij de apotheek zijn, is er ook een mevrouw met een wrat. Opa koopt haar wrat. Maar dan gebeuren er vreemde dingen met de wrat. Hij groeit en groeit. Hoe loopt dat af?
Tosca scheef ook alle gedichten en spreekwoorden. Die zijn erg hilarisch om te lezen.

Jozua Douglas scheef de volgende verhalen:
Dokter Bottenblij:
Dit verhaal gaat over Hendrik. Hij woonde bij zijn moederen stiefvader: Dokter Arend Bottenblij. Arend was een griezel. Hij was gek op opereren en ledematen verwijderen. Hendrik moest thuis alles voor hem doen. Sloffen aangeven, koffie maken enz.
Arend vond op een dag dat Hendrik mee moest naar het ziekenhuis. Hendrik wilde niet en bedacht als smoes dat hij ziek was. Helaas trapte Arend daar niet in. Hij nam Hendrik toch mee. Want als je ziek bent moet je juist naar het ziekenhuis. Wat er in het ziekenhuis gebeurde….moet je zelf maar lezen.
Het spookdekbed:
Dit verhaal gaat over Mercedes. Haar moeder was gek op aanbiedingen. Ze ging alle koopjes af. Op een dag kwam ze thuis met een echt donzen dekbed van echte ganzenveren. Er was echter iets raars mee. Het dekbed leek wel te bewegen…hoe kon dat nou? Lees het verhaal maar gauw.
Leven tussen de doden
Dit verhaal gaat over Anna en Tom. Anna woonde tussen de doden. Haar vader regelde begrafenissen. Dus in de kelder werden de lichamen in koelcellen bewaard. Op een avond als haar vriendje Tom bij haar speelt horen ze rare geluiden uit die kelder komen. Hoe kan dat nou? Want er liggen toch alleen maar dode mensen? Anna en Tom gaan op onderzoek uit.

Manon Sikkel schreeft de volgende verhalen:
Snackbar Rattenpatat:
Gruwella was niet zo’n lief kind. Ze was gemeen voor haar zusje, pestte iedereen en haalde rotstreken uit. Haar ouders hielden toch wel van haar. Als ze op vakantie gaan naar Amerika, wil Gurwella alleen mee als haar zusje niet mee gaat. Ze gaat in de boom zitten tot haar ouders met haar op vakantie gaan, zonder zusje. Dat gebeurt niet. Haar ouders vertrekken zonder haar!!! Ze probeerde toch nog mee te gaan door buiten aan de taxi te hangen. Dit hield ze niet vol. Ze kwam bij een snackbar. Daar werd ze lief ontvangen door Sien. Ze mocht wel bij Sien blijven. Ze ontdekten samen dat er rattenkeutels in de snackbar lagen en je daar lekkere patat mee kon maken. Er kwamen weer veel klanten. Op een dag komen dan ineens haar ouders……gaat ze weer mee naar huis?
De horrorclown:
Dit verhaal gaat over Walchelijke Wendie en Bange Bob. Wendie ziet er niet mooi uit en Bob durft niks. Als Wendie en Bob samen op pad zijn, ziet Wendie een ballon. Die wil ze pakken. Ze wordt in eens gepakt door een griezelige clown. Bob, die niks durft red haar toch. Thuis geloven hun ouders het niet
Een paar dagen later in het winkelcentrum ziet Bob weer de horrorclown. Hij wil de clown filmen om het als bewijs aan zijn ouders te laten zien. Het wordt een jacht door het winkelcentrum. Dan wordt er ineens heel hard “houd de dief’ geroepen. Wie is die dief en waar is die enge clown?
Of je worst lust:
Dit verhaal gaat over Hortensia Haar ouders hebben een slagerij. Haar moeder was niet zo lief. Ze riep vaak tegen Hortensia: ik maak gehakt van je’. Het was nooit druk in de winkel.
Op een dag begon het hard te regenen. Veel mensen kwamen binnen schuilen. Door het nood weer werkte de apparaten niet meer. Hortensia moest de stroom weer aanzetten. Er was veel onrust in de winkel. Onrustige klanten. Die allemaal gelijk geholpen wilden worden. Haar moeder deed weer erg lelijk tegen haar. Hortensia kreeg ineens vreselijke gedachten….hoe loopt dit af?

Deze verhalen zjijn niet zelf verzonnen. Er zit een kern van waarheid in Dat kun je lezen bij de grappige gruwelijke griezelweetjes. Natuurlijk hebben Tosca, Jozua en Manon er wel hun grappige eigen draai aan gegeven.
Het zijn hele leuke, spannende verhalen. Soms was het echt even griezelen. Op andere momenten weer heel hard lachen. Bij het verhaal: of je worst lust, heb ik toch een tijdje geen vlees meer gegeten. Brrrr.
Je MOET dit boek echt lezen!
Zeker een goede tip voor de kinderboekenweek.
De tekeningen van Katrien Holland passen goed bij het geheel. Ze vullen de verhalen mooi aan.;
8. Wie is de hoofdpersoon?
Elk verhaal heeft zijn eigen hoofdpersoon. Het gaat wel altijd over een kind.
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Gruwella. Samen een dagje patat bakken.
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Een aantal verhalen in het verleden. (de middeleeuwen) sommige ook in het heden.
11. Waar speelt het verhaal zich af?
Op verschillende locaties. Meestal bij de kinderen thuis of in hun omgeving
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
super grappig en spannend
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
LEZEN!!!
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

[extra_info]

Geef een antwoord