Zondag 11 juni was de Kinderboekenparade bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag. In het museum was van alles te doen. Er stonden lange rijen voor het laten signeren van boeken. Het belangrijkste onderdeel van deze dag is natuurlijk de uitreiking van de Kinderjury. Om 14 uur ‘s middags begon de uitreiking. Ik had een mooi plekje voorin de tent waar ik mooi zicht had op het podium. Het podium was dit jaar een boksring.

Kinderboekenparade 2017
de boksring is nog leeg

 

Als eerste worden de nominaties genoemd voor de Kinderjury 6-9 jaar. Hier lees je welke boeken genomineerd zijn. Marte Jongbloed, Paul van Loon, Tosca Menten en Geronimo Stilton lopen, samen met de kinderen van het alvast een ererondje door de tent en het publiek. Andy Griffiths is er niet in het echt bij, maar wel via een videofilmpje. Als iedereen weer op zijn stoel zit, vertellen de kinderen van de Senaat kort wat ze van de genomineerde boeken vonden. De Pluim van de Senaat gaat naar Marte Jongbloed voor haar boek De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre. Samen met illustrator Iris Boter haalt ze de prijs op.

Kinderboekenparade 2017
Marte Jongbloed en Iris Boter

 

De Prijs van de Kinderjury 6-9 jaar gaat naar Andy Griffiths voor zijn boek De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen. Samen met illustrator Terry Denton krijgt hij de prijs uitgereikt in een videofilmpje.

Kinderboekenparade 2017
Andy Griffiths en Terry Denton

 

Nu komen de genomineerde boeken voor 10-12 jaar aan de beurt. Hier lees je welke boeken genomineerd zijn. Jozua Douglas, Tosca Menten, Niki Smit en Bram Botermans (van Het leven van een loser) lopen samen met de leden van de Senaat een rondje door de tent en het publiek. Rachel Renée Russell is druk met het schrijven van haar volgende boek en heeft daarom een videofilmpje opgenomen. Als iedereen weer op zijn stoel zit, vertellen de kinderen van de Senaat kort wat ze van de genomineerde boeken vonden. De Pluim van de Senaat gaat naar Jozua Douglas voor zijn boek De ongelooflijke Ravi Ravioli.

Kinderboekenparade 2017
Jozua Douglas krijgt de Pluim van de Senaat

 

De Prijs van de Kinderjury voor 10-12 jaar gaat naar Rachel Renée Russell voor haar boek Puppy love. Ze krijgt haar prijs uitgereikt in een videofilmpje. De vertaler van dit boek, Mechteld Jansen, is wel aanwezig.

Kinderboekenparade 2017
Rachel Renée Russell op het scherm, links daarvan staat Mechteld Jansen

 

Na de uitreiking van de prijzen is er buiten tijd voor de genomineerde schrijvers om boeken te signeren.

Kinderboekenparade 2017
Marte Jongbloed (l) en Iris Boter
Kinderboekenparade 2017
Jozua Douglas en Niki Smit signeren
Kinderboekenparade 2017
Tosca Menten signeert
Kinderboekenparade 2017
v.l.n.r. Iris Boter, Marte Jongbloed, Geronimo Stilton, Bram Botermans
Kinderboekenparade 2017
Paul van Loon en Katrien Holland (illustrator van o.a. Siem Subliem van Tosca Menten)

 

 

bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

Geef een antwoord