‘Dus ik word niet ghroot,’ zei Dummie. ‘Nee,’ antwoordde Goos eerlijk. ‘En ook niet koning.’ ‘Nee.’ Goos wachtte ongemakkelijk af wat er nu zou komen. ‘Als ik word niet ghroot, en ik word ook niet koning.’ Dummie keek Goos strak aan, zijn gouden ogen stonden boos en verdrietig tegelijk. ‘Wat moet ik dan doen wel?’ Dummie neemt een besluit: Als hij niet groot kan worden en ook geen koning, wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen gaat hij meedoen aan een bijzondere wedstrijd. Maar ondertussen heeft Goos heeft een ander plan. Ergens op aarde bevindt zich een geheimzinnig beeldje, de sfinx van Shakaba. Misschien kan dat machtige beeldje Dummie helpen. Goos moet en zal het vinden. Maar waar is het? Bomkak Dinges! Toch niet op de bodem van de zee?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Isis (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, leuk, spannend
Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
ja, EllyHees van Goor heeft de tekeningen gemaakt
Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
leuk. Ze passen goed bij het verhaal
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over Dummie die farao wilt worden net zoals zijn vader. Maar omdat Dummie niet groot kan worden net zoals zijn vader wil hij in ieder geval wel zo beroemd als zijn vader worden. Daarom doet hij mee aan een schilderswedstrijd, want de winnaar mag de koningin schilderen. Hij leert iemand kennen die beroepsschilder is en hem graag wil helpen, maar Goos heeft andere plannen. Er ligt namelijk een bijzonder beeldje op de bodem van de zee. Dummie zegt dat daar wonderolie in zit dat alles kan genezen en Goos wil dat Dummie zijn oude gezicht weer terugkrijgt. Hij gaat op zoek naar het beeldje, maar waar is het?
Wie is de hoofdpersoon?
Dummie, Goos en Klaas
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Dummie, dan gaan we samen op het klimrek
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
in Polderdam
Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
omdat het een heel leuk en grappig boek is
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen