Tosca Menten – Dummie de mummie en de ster Thoeban (5e recensie)

Niklas Celsius is astronoom en kan geweldig vertellen en binnen de kortste keren raken Klaas, Goos en Dummie in de ban van sterrenkunde. Terwijl ze naar de sterren kijken, herinnert Dummie zich steeds meer van vroeger. Ergens tussen de sterren staat zijn vader Achnetoet, dat heeft Hepsetsoet hem verteld! Omdat Nederland te licht is om veel sterren te zien, vraagt Niklas of Klaas, Goos en Dummie met hem mee willen naar de sterrenwacht in Oostenrijk. Daar is veel meer te doen… skiën bijvoorbeeld! Klaas, Goos en Dummie vieren een vrolijke wintersportvakantie. Maar dan gaat het mis. Niklas, Dummie en Goos verdwalen midden in de nacht en vallen in een gletsjerkloof. Kunnen de sterren hen redden?

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Isis (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, interessant, leuk, spannend, vrolijk
Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
ja Elly Hees van Goor heeft ze gemaakt
Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
mooi. ja ze passen bij het verhaal
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
het gaat over Dummie die zijn vader tussen de sterren wil vinden en dus naar Niklas gaat in Oostenrijk. Niklas is en astronoom, dat is iemand die sterren bestudeerd. Het blijft steeds bewolkt en dus kunnen ze geen sterren bekijken in de sterrenwacht. Op een nacht ging de telefoon en Goos nam op. Het was Niklas die belde en zei dat het helder was. Klaas kon niet mee, omdat hij pijn had aan zijn knie en dus niet kon lopen. Goos had gesmeekt om met Niklas alleen naar de sterrenwacht te mogen en dat mocht. ze gingen naar de sterrenwacht en bekeken de sterren, maar toen ze terug wouden deed de auto het niet en ze moesten ze lopen. Toen stonden ze ineens op een plek die Niklas niet kende en opeens zakte hij door de grond en niet veel later Dummie en Goos ook. Maar komen ze er ooit nog uit?
Wie is de hoofdpersoon?
Niklas, Dummie, Goos en Klaas
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Niklas, dan zouden we samen naar de sterren kijken
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
in Oostenrijk
Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
omdat het boek leuk is
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen