boekomslag Gideon Samson - Eilanddagen

Ze kunnen je hand pakken en ze kunnen met je dansen, ze kunnen je op het eiland laten blijven en met je naar de sterren kijken, maar aan het eind van het liedje komt het er wel gewoon op neer dat zij verkering hebben (of hoe je dat ook noemt). En jij dus niet. Zo zit het toch?

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar) – Katrien heeft ook een eigen boekenblog
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Omdat dat lijstje zichzelf niet afmaakt, natuurlijk, maar met sommige boekenlijstjes kun je niet anders dan blij zijn…
Waar gaat het verhaal over?
Gideon Samson vertelt dit verhaal in de jij-vorm. Zijn hoofdpersonage gaat helemaal in zijn eentje, het vliegtuig op, zijn vader bezoeken die in Griekenland is blijven wonen sinds zijn ouders uit elkaar gingen. Ze hebben elkaar al lang niet meer gezien, en de hoofdpersoon heeft niet meteen veel zin om hem te ontmoeten: wat moet hij met een vader die hij niet kent?
Wie is de hoofdpersoon?
als jij dat weet, dan heb je het snel door!
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Wel, waar ik in het begin van het verhaal het gevoel had dat ik veel meer van het boek verwachtte, ging dat snel over toen het verhaal vorderde. Ik wil dus wel graag eens met de kinderen in dit verhaal, plaats nemen op hun muurtje, daar in het dorp.
In welke periode speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Tijdens een vakantie in Griekenland.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Dit is echt een verhaal voor kinderen en andere grote mensen, die wat meer pit in hun leesvoer zoeken. Omdat het verhaal in de jij-vorm wordt verteld, leest het niet bepaald erg makkelijk. Mee daarom kan de lezer mee in het hoofd van de hoofdpersoon kruipen, en meeleven met wat ie meemaakt. Het is echt zo’n vakantieverhaal met die dubbele laag, waarin grote gevoelens niet uit de weg worden gegaan.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Gideon Samson is een boekentovenaar, die zeker in dit verhaal, iets van Edward van de Vendel lijkt gepikt te hebben qua schrijfstijl en lichtheid, maar waar toch altijd plaats is om moeilijkheden samen door te komen.
Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja