Simone van der Vlugt – Ginevra (1e recensie)

Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra's vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Boekinformatie
Schrijver: Simone van der Vlugt
Titel: Ginevra
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Jaartal: 2017
Bladzijden: 188
ISBN: 9789026344251
Genre: geschiedenis, romantisch verhaal
Leeftijd: 18+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar) – Voor mijn blog Leesdame.nl
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik lees graag boeken van deze auteur. Ze kan een historisch verhaal heel boeiend vertellen.
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over Ginevra, zij woont in Florence. Het boek speelt zich af in het verleden, de 14e eeuw. Toen was het heel normaal dat je vader een man voor je uitzocht. Ginevra is echter verliefd op Antonio, maar haar vader wil haar uithuwelijken aan een rijke en oudere weduwman. Ginevra wil dat beslist niet en probeert zich nog te verzetten. Dan breekt ook nog eens de pest uit en die maakt het leven en de toekomst van Ginevra heel onzeker.
Wie is de hoofdpersoon?
Ginevra, zij is 18 jaar.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
De personages zijn interessant, maar ik hoef ze niet te ontmoeten
In welke periode speelt het verhaal zich af?
in de 14e eeuw
Waar speelt het verhaal zich af?
in Florence, een stad in Italië
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Achter het liefdesverhaal zit ook wat historie verstopt. Je leert ongemerkt aardig wat over het leven in Florence in de 14e eeuw. Dat kan handig zijn voor geschiedenis 😉 Het liefdesverhaal heeft een mysterieus laagje, omdat het namelijk is gebaseerd op een legende. Het einde van het verhaal geeft stof tot nadenken.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De auteur heeft achter in het boek een opsomming gemaakt van alle locaties die voorbijkomen, sommige locaties kun je nog steeds bezoeken. In Italië zelf, maar ook achter je tablet/pc op Google Maps
Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja

Geef een antwoord