boekpresentatie De lachende zaagOp zondag 10 september was de boek presentatie van het eerste boek van De lachende zaag in het Archeon.

De Lachende zaag bestaat uit de schrijvers: Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel. Ze hebben een boek gemaakt met 9 gruwelijk grappige griezelverhalen, afgewisseld door gedichten, spreekwoorden en gruwelijk grappige griezelweetjes. Allemaal verhalen die waar gebeurd zijn. Maar waar ze zelf met hun fantasie een geweldig verhaal van hebben gemaakt.

De boekpresentatie begon bij de ingang van het park. Daar gingen we met zijn allen in optocht naar het klooster. De schrijvers zagen er echt grappig uit. Ze hadden middeleeuwse kleding aan en gekke pruiken op.

In het klooster zocht iedereen een plekje.

Het eerste verhaal uit het boek is geschreven door Tosca Menten.

De lachende zaag:
In dit verhaal wordt het ontstaan van het genootschap: De lachende zaag verteld. Het speelt zich af in de middeleeuwen. Veel mensen worden ziek en gaan dood door de Pest. Op een dag wordt ook Abbeke ziek. Zijn vader wil niet dat hij dood gaat. Hij haalt vriend Peter erbij. Die moet spannende verhalen komen vertellen. Abbeke leek hierdoor op te knappen. Als Peter bijna stikt in een appel, kan hij niet meer vertellen. De vader van Abbeke gaat op zoek naar andere vertellers. Zo ontstaat het genootschap de Lachende zaag.

Dit verhaal hebben de drie schrijvers tijdens de boekpresentatie uitgespeeld. Het was een hilarische show.

Er mocht ook een kind uit het publiek mee doen. Die speelde Abbeke.

Het was erg grappig hoe ze de show opvoerden. Jozua speelde bijvoorbeeld op een zingende zaag.

Na afloop van de voorstelling kon je je boeken laten signeren en op de foto met Tosca, Manon en Jozua.

Het was een superleuke dag.

Groetjes Gino.

boekpresentatie De lachende zaag

boekpresentatie De lachende zaag

boekpresentatie De lachende zaag

boekpresentatie De lachende zaag

boekpresentatie De lachende zaag

boekpresentatie De lachende zaag

 

 

Over het boek

Jozua Douglas, Tosca Menten, Manon Sikkel (De lachende zaag) – Gruwelijk grappige griezelverhalen
De Fontein, Luiting-Sijthoff, Unieboek Het Spectrum 2017, 168 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die jongen met een lintworm van veertien meter in zijn buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden! Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan!
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

 

De foto’s en het verslag heb ik van Gino gekregen

 

Geef een antwoord