Marion van de Coolwijk – MZZL meiden

Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen Tanja, Hanna en Joan een vreemde brief: of ze op hun geboortedag naar de notaris willen komen. De drie op het oog totaal verschillende meiden hebben elkaar nog nooit gezien. Bij de notaris blijkt dat ze toch iets gemeen hebben: hun inmiddels overleden moeder en hun onbekende vader. Aanvankelijk willen de zussen niets van elkaar weten. Maar na de eerste schok - ze zijn een drieling! - wint hun nieuwsgierigheid het. Ze besluiten samen op zoek te gaan naar hun vader. Wie is hij? Reist hij nog steeds als zanger en gitarist rond, zoals hij zestien jaar geleden met hun moeder door Europa trok? En bovenal: zal hij iets van zijn drie dochters willen weten?

Boekinformatie
Schrijver: Marion van de Coolwijk
Titel: MZZL meiden.
Serie: MZZL meiden #1
Uitgeverij: De Fontein
Jaartal: 2005
Bladzijden: 206
Genre: zonder genre
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via xxx || xxx || bookdepository
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Joyce (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, mooi, realistisch, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in het boek
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er staan geen illustraties in het boek
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
3 meiden die een drieling zijn maar niks van elkaars bestaan afweten. Vlak voor hun 16e verjaardag krijgen de meiden een brief van de notaris, hierin word gevraagd of zij op hun verjaardag bij hem op bezoek willen komen. Hij vertelde hen over hun moeder Christa Couperus. Ook werd verteld over hun vader John hij was zanger in een band. Vlak voor de dood van de moeder, schreef zij een brief aan de drie meisjes. De meiden werden in een weeshuis geplaatst toen zij overleed. Joan en Hannah werden al snel opgehaald door hun nieuwe pleegouders. Toen de meisjes weggingen, kregen zij een brief mee en een ketting met een papegaai erop. Na een spannende zoektocht, komen zij erachter dat hun vader John Tana, zijn bijnaam was parrot. De meiden gingen naar 1 van zijn concerten, ze wouden op het podium stappen om te vragen of zijn vrouw Christa Couperus is.
Wie is de hoofdpersoon?
Hanna( meisje, haalt goede cijfers op school) Joan (meisje, woont bij een rijke familie en word erg verwent) Tanja(meisje, woont in het weeshuis en vertrouwt maar 1 iemand) John tana (vader, zanger van een band, vader van een drieling)
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
John, kan dan kan je mee naar een concert
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In het weeshuis en in Parijs
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een spannend boek en ook wel grappig.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik vind het zielig voor de drieling want ze hebben hun moeder en vader nooit gekent.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie